Saruhanlı Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı, kursun düzenlendiği salonu ziyaret ederek, kursiyerler görüştü ve tasarlanan ürünleri inceleyerek bilgi aldı.
 
İlçedeki Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’ne ait bir salonda verilen kursta, 25 bayan kursiyerin bir birinden güzel ürünler tasarladıklarını belirten Yaralı, şunları kaydetti;
“İlçemizde ev hanımlarına meslek edindirmek amacıyla bu kursu açtık. Kursiyerlerimiz burada hem meslek öğreniyor, hem de günlük cep harçlığı kazanıyor. Kursta çok güzel eserlerin ortaya çıktığını gördük. Hepsi birbirinden değerli, el emeği göz nuru eserleri ilgiyle inceledik. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.Ülkemizde Mardin ve Midyat ilçesinde telkari sanatı oldukça gelişmiştir. Bizlerde bu sanatı bu yörede tanıtmak ve yayılması sağlamayı amaçlıyoruz."
 Başkan Yaralı 14 Kasım 2016'da  başlayan kursun 27 Aralık'ta sona ereceğini, kursu tamamlayan 25 kişinin meslek edinmiş olacağını söyledi.
 
Geliri 15 Temmuz Şehitlerine Bağışlanacak
 
Yaralı, üretilen ürünlerin satışından elde edilecek gelirin, Başbakanlık tarafından 15 Temmuz Şehitleri için oluşturulan dayanışma kampanyasına bağışlanacağını söyledi.

 
Editör: TE Bilişim