Ocak Başkanı Kabakçıoğlu, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Ankara’ya giderek Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat’ı ziyaret etti. Genel Başkan Canpolat, bir süre sohbet ederek çalışmaları hakkında bilgi aldığı Kabakçıoğlu’na mazbatasını verdi ve görevine başarılar diledi. Canpolat burada yaptığı açıklamada Türkiye genelinde yapılanma aşamasında olan Osmanlı Ocakları’nın Anadolu’nun dört bir yanında her geçen gün çığ gibi büyüdüğünü belirtti. Kabakçıoğlu ve ekibine başarılar dileyen Canpolat, teşkilat olarak amaçlarının Osmanlı geleneklerini yaşamak ve yaşatmak olduğunu ifade etti.
Kabakçıoğlu ise kendisine verilen bu emaneti gururla taşıyacağını ifade ederek, “Bizler yeni nesillere Osmanlı kültürünü aşılayacağız. Gençlerimizi Avrupa’nın karton kahramanlarına özenmekten kurtarıp, onlara Kanuni Sultan Süleyman’ı, Fatih Sultan Mehmet’i, Akşemseddin’i ve Mimar Sinanları anlatacağız. Osmanlı Ocaklarında Muhabbet var, Hoşgörü var, Sevgi var, Saygı var, İman var. Bizler Osmanlı Kültürünü dilimizle değil, yüreğimizle yaşatacağız.” Kabakçıoğlu, yüreği Osmanlı sevdasıyla çarpan tüm vatandaşların Osmanlı Ocakları’na üye olabileceği, teşkilat olarak herkesi kucaklamaya hazır olduklarını söyledi.
Osmanlı Ocakları, Gezi Parkı odaklı eylemlerde yeşil renkli üç hilal bayraklarıyla dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında olduklarına dair meydanlara çıkarak mesajlar vermiş ve yine Erdoğan için Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi 81 ilde 1 milyon Fetih Suresi duası etkinlikleri düzenlemişti.

Editör: TE Bilişim