Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, gazetecilere yaptığı açıklamada İlçede şu an 4 içme suyu sondajı, 2 adet de içme suyu deposu bulunduğunu belirtti. İlçenin her geçen gün büyüyüp gelişmesi nedeniyle içme suyunun önümüzdeki yıllarda yetersiz geleceğinin hesaplandığını ifade eden Yaralı, bu sorunun çözümü için hazırladıkları projenin İller Bankası’nca kabul edildiğini dile getirdi.
Maliyeti 4 milyon 388 bin lira olan yatırımın yüzde 50’sinin İller Bankası tarafından, kalan yüzde 50’sinin 15 yıl geri ödemeli İller Bankasına borçlanarak Belediye’nin karşılayacağını anlatan Başkan Yaralı, projenin detaylarını şöyle açıkladı: “Projemizin startı verildi. Kumçay köprüsü yanında bulunan mülkiyeti belediyemize ait olan 38 dekar araziye 130 metre derinliğinde 2 adet içme suyu temini için sondaj açtırdık. Şimdi de Mütevelli beldesi yakınlarında 200 metreküplük ham su deposu ve 2 bin 500 metreküplük gömme su deposu inşaatına başladık. Bu noktada arıtma tesisimizi de hayata geçireceğiz. Sondajdan gelen su önce ham su deposunda depolanacak. Daha sonra arıtmadan geçerek gömme su deposuna ulaştırılacak. Buradan da ilçe merkezine arıtılmış su verilecek.”
Yaptıkları araştırmaya göre şu an 15 bin olan ilçe merkezi nüfusunun 2040 yılında 45 bin 988 olacağının ortaya çıktığını, yeni içme suyu çalışmasını da buna göre projelendirdiklerini söyleyen Başkan Yaralı, şöyle devam etti: “Saruhanlı 1953 yılında belediye olmuş. Kentin İçme suyu şebekesi ise 1960 ve 1986 yılında döşenmiş. Birkaç yıl öncesine kadar o yıllarda döşenen borulardan su içiyorduk. Ancak biz halkın sağlığını düşünerek 15 bin metrelik içme suyu şebeke borularımızı yeniledik. Şimdi de sondaj ve depolarımızı da yeniliyoruz. İlçemize arıtılmış su sağlayacağız.”

Editör: TE Bilişim