Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı ile MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Bilgen arasında içme suyu hizmetlerinin Saruhanlı Belediyesinden MASKİ’ye devredilmesine ilişkin protokol imzalandı. Bilgen, gazetecilere yaptığı açıklamada içme suyu hizmetlerinin 1 Eylül 2014 tarihi itibariyle MASKİ tarafından yürütüleceğini, söz konusu geçiş işlemlerinin hafta sonuna kadar tamamlanacağını belirtti. Saruhanlı ilçe merkezi ve mahallelerinde ikamet eden içme suyu abonelerinin bundan böyle ilgili işlemler için Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Saruhanlı’daki Uğur Mumcu Parkı içinde bulunan ilçe şubesine başvurabileceklerini ifade eden Bilgen şunları kaydetti: “Vatandaşlarımız içme suyu hizmetlerine ilişkin gerek ödeme gerekse diğer konularda Saruhanlı’daki şubemize başvurabilir. Su bedeli ödenmesi konusunda 15 banka şubesi ve PTT ile anlaşmamız var. İsteyen abonelerimiz mahallesinde bulunan banka şubesi ya da PTT şubesinden de ödemelerini yapabilir. Bizlerde halkımıza en iyi hizmeti vermek için var gücümüzle çalışacağız.” Bilgen, devir teslim işlemlerindeki nezaketinden dolayı Başkan Yaralı’ya teşekkür ettiğini, önümüzdeki süreçte de Yaralı’nın yol gösterici desteklerini beklediklerini dile getirdi.
Başkan Yaralı ise konuşmasında, yönetmelik gereği iki kurum arasında yapılan devir teslim işleminin millet için hayırlı olmasını temenni ederek, bundan sonraki süreçte Manisa Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği içinde çalışacaklarını söyledi. 30 Mart’ta yapılan yerel seçimlerin ardından Manisa’da Büyükşehir Belediyesi kurulduğunu, bu kapsamda ki 6 aylık geçiş sürecinin son ayına girildiğini belirten Yaralı, şöyle dedi: “Bizler ilçemizde bu güne kadar bütçemiz elverdiği ölçüde su ve kanalizasyon hizmeti verdik. İlçe merkezinde bu konuda herhangi bir sorun kalmadı. Önceden köy ve belde statüsünde olup mahalleye dönüşen yerleşim birimlerimizdeki altyapı sorunlarının çözümü için Manisa Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği içinde çalışacağız. Bundan sonra ciddi yatırımlar gelecektir. Çünkü MASKİ büyük bir kuruluş, inşallah hayırlısıyla her şey daha güzel olacak.”
Protokol imza töreninde Manisa Büyükşehir Belediyesi Saruhanlı İlçe Koordinatör Şube Müdürü Ramazan Hakan Ulak, MASKİ yetkilileri ve Saruhanlı Belediye Başkan Yardımcıları Recep Çımat ile Cevdet Aydın da hazır bulundu.

Editör: TE Bilişim