Başkan Yaralı, Sosyal Aktivite Merkezindeki havuz başında belediye personeli ve ailelerine yönelik birlik, beraberlik ve kaynaşma yemeği verdi.

Yaralı burada yaptığı konuşmada göreve geldiği günden bu yana 11 yılı geride bıraktığını, bu süre zarfında “hayal”denilen hizmetlerin büyük bir bölümünü gerçekleştirdiğini kaydetti.

Manisa’da Büyükşehir Belediyesi kurulmasıyla mahalle statüsüne dönüşerek doğrudan Saruhanlı Belediyesine bağlanan köy ve beldeler için gerçekleştirmeyi arzu ettikleri yeni hizmetler olduğunu da ifade eden Yaralı şunları söyledi; “Saruhanlı ilçe merkezinde olduğu gibi mahallelerimizde de hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Gerek ilçe merkezi gerekse mahallelerimizde Manisa Büyükşehir Belediyesinin de yapacağı işler var. Altyapı hizmetleri Büyükşehir Belediyesine ait. Bu noktada alt yapı hizmetlerini onlar bitirmeden biz yol çalışmasına başlayamıyoruz. Bu doğrultuda Büyükşehir belediyesi ile birlikte eş güdüm içerisinde hizmetlerimizi sürdüreceğiz.”

ZOR DÖNEMLER

Belediye Başkanı seçildiği 2004 ve sonrasındaki 2009 yıllarının bütçe ve imkanlar açısından zor dönemler olduğunu dile getiren Yaralı, geriye dönük hizmetlerini şöyle anlattı; “Bugün faaliyette olan hizmetlerimizin plan ve projelerini biz o yıllarda hazırladık. İktidarla el ele tutuşmak da Saruhanlı için önemli bir avantajdı, “Yerel genel el ele” sloganı ile çalıştık ve bu günlere geldik. Ankara boyutunda çok ciddi destekler aldık. Bu kapsamda 56 yıllık altyapı sorununu çözdük. İlçemize dev tesisler kazandırdık. Yollarımıza 130 bin metrekare kilit parke taşı döşedik. Mahallelerimizde asfalt kaplama çalışmalarımız devam ediyor. Çok ciddi çalışmalar yapıyoruz ve gayet iyi gidiyoruz. İşlerin oturması ve bütçe anlamında her geçen günde rahatlıyoruz.”

BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU

Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Aydın ise konuşmasında belediye personeli arasındaki birlik ve beraberliğin bu tür etkinliklerle artarak devam edeceğini söyledi.

Saruhanlı’nın her karış toprağına her türlü hizmeti belediye personeli ile götürdüklerini ifade eden Aydın, özverili çalışmalarından dolayı personele teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim