Saruhanlı Gençlik Merkezi’nde ego robotik kursunda eğitim gören 9-16 yaş arasındaki öğrencilerin geliştirdiği robotların tanıtımı yapıldı. Robotların tanıtımına Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Savaş Duman ve Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı da katıldı. Öğrenciler tarafından geliştirilen “Robomutant” adı verilen robot, 15 farklı görevi başarıyla yerine getirdi. Öğrenciler, geliştirdikleri robot ile 7-8 Mart’ta İzmir Yaşar Üniversitesi’nde düzenlenecek 11. FLL Lego Ligi Uluslararası Turnuvası Türkiye ayağında Manisa’yı temsil edecekler.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Savaş Duman, “Legonun sadece kale ve ev yapmaktan ibaret olduğunu düşünürken şimdi gördüğümüz gibi genç kardeşlerimiz bunlara yazılım yükleyerek, belli şekiller vererek onları robot durumuna getirmişler. Bununla ilgili de önümüzdeki Yaşar Üniversitesi’nde Pazar günü bir yarışmaya girecekler. Yaklaşık 270 takımın katıldığı bir etkinlik olacak. Öğrencilerimiz bir önceki yarışmada 7. olmuşlardı. Öğrencilerin Saruhanlı Gençlik Merkezi’nden geldiğini öğrenenler şaşırmış. İlçemizde böyle bir faaliyeti gerçekleştirmiş olmaları bizim için mutluluk vericidir. Bu anlamda hocalarımıza ve gençlerimize teşekkür ediyorum. Belediye Başkanımız Dr. Hüseyin Yaralı’ya teşekkür ediyorum. Öğrenciler benim için şampiyonlar. Yeni Türkiye’de geçlerimiz mühendis olma yolunda buralardan geçecekler” şeklinde konuştu.
Belediye olarak çocuklara büyük önem verdiklerini belirten Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı ise, “Bu süreç içerisinde ilçemizde yapmış olduğumuz okullarımızdan başlayıp, daha sonra sosyal aktivite merkezleri, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile yapmış olduğumuz protokoller neticesinde her türlü desteği verdik. Son olarak kaymakamlık, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak belediyeye ait bir binanın içerisinde Zafer Kalkınma Projesi ile tadilat yapıp çocuklarımıza kurslar düzenledik. Burada bu tip etkinliklerin olması bizi fazlasıyla sevindiriyor" diye konuştu.
7. sınıf öğrencisi Aybers Öztür, “Bu kursa katılmadan önce derslerimiz etkinler mi diye tereddüt etmiştim. Ama tam tersi bu kurs bana çok şey kattı. Geçen seneden beri kursta çalışmaktan çok zevk alıyorum. Geçen sene FFL yarışmasına katılmıştık ve iyi bir derece aldık. Bu senede iddialıyız. İnşallah bu yarışmada güzel bir sonuç elde ederiz. Bu robot yapımında hep beraber çalıştık. Hocamıza teşekkür ederiz” dedi.

Editör: TE Bilişim