Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, 14-21 Eylül tarihleri arasında kutlanacak “11. Altın Üzüm ve Kültür Festivali”nin içeriğine ilişkin bilgi verdi. Bir hafta sürecek olan festival kapsamında Hükümet caddesinin bir bölümünde alışveriş stantları açılacağını belirten Başkan Yaralı, Hükümet Konağının karşısındaki okul bahçesine lunapark kurulacağını ifade ederek şu bilgileri verdi:
“Etkinlikler çerçevesinde 18 Eylül Perşembe günü saat 18.00’de Belediye Kapalı Spor Salonu ve bu noktadaki Sosyal Aktivite alanının açılış töreni yapılacak. Aynı günün akşamı saat 20.00’de Atatürk meydanında havai fişek gösterisi ve ardından saat 20.30’da Zakkum’un sahne alacağı ücretsiz halk konserimiz gerçekleşecek. 19 Eylül akşamı saat 20.00’de yine havai fişek gösterisi, saat 20.30’da ise Burcu Güneş’in sahne alacağı ücretsiz halk konserimiz yapılacak.”

MARKASI TESCİLLİ FESTİVAL
Başkan Yaralı, “Altın Üzüm ve Kültür Festivali” adının 2 yıl önce yaptıkları başvuru üzerine Türk Patent Enstitüsü tarafından tescillendiğini anımsattı. Belediye olarak üzüme büyük önem verdiklerini dile getiren Yaralı, 3 yıl önce de Belediyeye ait otele “Üzüm Otel” ismini verdiklerini ve bu ismi de 10 yıl süreyle tescillendirdiklerini hatırlattı.
Yaralı, üzümün tanıtımı için ilçe meydanına üzüm heykeli yaptırdıklarını, belediyeye ait sosyal aktivite merkezindeki kafeteryaya da “sultaniye” ismini verdiklerini söyledi.

Editör: TE Bilişim