Taşdibi mahallesi muhtarı Ali Çakal, mahalle sınırları içinde kalan kırtaşı dağında kendiliğinden yetişen kekiğin son yıllarda ciddi bir gelir kaynağı haline geldiğini belirtti.

Kırtaşı dağında doğal olarak kendiliğinden yetişen kekiğin, birçok aile tarafından toplanıp, kurutulduktan sonra satıldığını ifade eden Çakal, bazı kekik tüccarların mahalleye kadar gelip kilosunu 1 liradan bu ürünü satın aldıklarını kaydetti.

Mahallede birçok ailenin zeytin ve tütün üretiminin yanında ek iş olarak kekik toplayıp sattığını dile getiren Çakal, şunları anlattı;

“Yöremizde doğal olarak yetişen kekik, bir çok vatandaşa gelir kapısı oldu. Çeşidi bakımından da farklı bir tat içeren kekiğe tüccarlarda büyük ilgi gösteriyor. İzmir’den buaraya kadar gelen tüccarlar ürünün kilosunu bu sezon 1 ile 1 buçuk liradan satın aldı. Haziran ayında başlayan kekik toplama sezonu 3 ay devam ediyor. Toplanan kekikler evlerin bahçelerinde kurutulduktan sonra gelen tüccarlara satılıyor” dedi.

Çakal, mahalledeki kahvehanelerin tamamında bu kekiklerin çay gibi 4 mevsim satıldığını, gelen misafirlere mutlaka kekik ikram edildiğini belirterek, kendiliğinden yetişen kekiğin ekonomiye can, ağızlara tat verdiğini anlattı.

Öte yandan kekiğin insanda ferahlatıcı, sinirleri yatıştırıcı ve mideyi rahatlatıcı bir etki sağladığı, boğaz tahrişi, öksürük ve gribal enfeksiyonlarda kekik kullanılmasının tavsiye edildiği öğrenildi.

Editör: TE Bilişim