Demokrasiye yönelik darbe girişimine karşı koyarken şehit edilen vatandaşlar için Cumhuriyet Meydanında mevlid-i şerif okundu, dualar edildi.
Programa Saruhanlı Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı, Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Gökmen ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Başkan Yaralı burada yaptığı konuşmada, paralelci hainlere en güzel cevabın halk tarafından verildiğini, bu memleketi hainlere teslim etmeyeceklerini ifade ederek şunları kaydetti;
 
“Milli iradenin temsilcisi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne, halkın iradesiyle seçilmiş meşru hükümete, millete ve demokrasimize yönelik bu alçakça darbe girişimini, millete ait silahlarla sivil insanların üzerine ateş açılması, kurumlara bomba atılması gibi hainlikleri nefretle kınıyor ve lanetliyoruz. Yazıklar olsun, bu ülkenin insanlarını korumak için milletin parası ile alınan silahları, tankları ve tüfekleri millete doğrulttular. Yazıklar olsun.
 
Darbe karşısında kahramanca duran milletimize şükranlarımızı sunuyoruz. Darbe karşısında örnek bir duruş sergileyen basın ve medyaya, Sabaha kadar kesintisiz ezan ve sala okuyan imamlarımıza, seccadelerinin başında dua eden kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Dünyanın her yerinde bayraklarını alıp, sokağa çıkan vatandaşlarımıza, soydaşlarımıza, dost ve kardeş ülkelere teşekkür ediyorum”
 
Başkan Yaralı, konuşmasının sonunda demokrasi direnişinde şehit düşen asker, polis ve vatandaşlara Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar dileğinde bulundu.

 
Editör: TE Bilişim