Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı gazetecilere yaptığı açıklamada İlçede resmi tören ve etkinliklerin düzenlendiği, halk arasında tören alanı olarak bilinen bölgenin adını Belediye Meclisi’nin kararıyla “15 Temmuz Şehitler ve Demokrasi Meydanı” olarak değiştirdiklerini anımsattı.
 
15 Temmuz'da ki darbe girişime karşı demokrasi nöbetlerinin de tutulduğu bu meydan için hazırlanan totemin alana monte edildiğini dile getiren Yaralı, şunları kaydetti;"15 Temmuz 2016 tarihi Türkiye Cumhuriyeti'nin büyük bir sınavdan geçtiği önemli bir gündür. Bu tarih, ülkemizin ikinci kurtuluş mücadelesinin yaşandığı, hafızalardan asla silinmeyecek bir dönüm noktasıdır.15 Temmuz gecesi ülkemizi, milletimizi ve aydınlık yarınlarımızı yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmişti. Milletin silahlarını yine bu aziz millete doğrultarak kanlı bir darbe girişimine kalkıştılar. Ancak Cumhurbaşkanımızın, "Siz meydanlara bizler ölüme" diyerek davet ettiği milletimiz, emniyet mensuplarımız ve silahlı kuvvetler içerisindeki vatanseverler sokakları ve meydanları doldurarak darbe girişimini engelledi."
 
15 Temmuz’da, tıpkı Çanakkale’de, İstiklal Savaşında olduğu gibi, tüm fertleriyle tek yürek olmuş, iradesini darbecilere çiğnetmeyen büyük Türkiye olduğunun altını çizen Yaralı, "Bu darbe girişiminde, milletimiz, tıpkı bin yıl önce Malazgirt’te olduğu gibi, bu coğrafyayı vatan olarak sahiplenme konusundaki kararlılığını ortaya koymuştur" dedi.15 Temmuz akşamı kalkışılan darbe girişiminin bertaraf edilmesinin ardından ülke genelinde bir ay süreyle genelinde demokrasi ve vatan nöbetleri tutulduğunu hatırlatan Yaralı, sözlerini şöyle tamamladı;
 
"Bizlerde Saruhanlı halkı olarak demokrasi nöbetlerimizi bu meydanda tuttuk. Milletin iradesi günlerce bu alanda bir araya geldi, millet darbeye karşı tepkisini, vatana karşı sevgisini bu alanda haykırdı. Dolayısıyla bu meydan gönüllere “Şehitler ve Demokrasi Meydanı” olarak kazındı. Bizde bu meydanın adını 15 Temmuz Şehitler ve Demokrasi Meydanı" olarak değiştirdik. İlçemiz ve milletimiz için hayırlı olsun."
Editör: TE Bilişim