Kültür Merkezi Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen Ekim ayı meclisi ikinci oturumu yoklamanın alınmasının ardından maddelerin görüşülmesiyle devam etti. Mecliste öne çıkan konu İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nun “Saruhanlı'nın Çamlıyurt Mahallesi 105 parselde Katı Atık Transfer İstasyonu'nu yapımına ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı ve 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı” maddesi oldu. Büyükşehir Belediye Meclisi, Çamlıyurt Mahallesi sakinlerinin taleplerini geri çevirmeyerek, ilgili istasyonun iptal edilmesi yönünde ki kararı oy birliğiyle verdi.
 
‘Hiçbir Vatandaşımızı Mağdur Etmeyeceğiz’
 
Gün içerisinde Çamlıyurt Mahallesi Muhtarı ve mahalle sakinleriyle görüşme yaptığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Çamlıyurt mahalle muhtarı ve sakinleriyle bir görüşme yaptım. Kendilerine hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeyeceğimizi belirttik. Saruhanlı Belediye Başkanımız Hüseyin Yaralı'ya da ilçede katı atık transfer istasyonunu kurulacağı yerin belirlenmesi halinde mevcut kararın yenilenebileceğini ifade ettim. İlçe belediye meclisinde yerin tahsisi yapılırsa biz de üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Gelecek ay itibariyle de bu yer belirlenirse bizde gerekli mercilere başvurularımızı yapmış olacağız" dedi.
 
Bakanlık Onayıyla Uzunburun’a Kapasite Artırımı
Saruhanlı'da 6 alanda vahşi depolama olduğuna dikkat çeken Başkan Ergün, " Saruhanlı ilçemizde çöplerin atıldığı yerler bir hayli fazla durumda. 6 sahaya katı atıklar dökülüyor. İlçede belirlenen yerde kuracağımız katı atık transfer istasyonuyla da Uzunburun’a taşımayı hedefliyoruz. Ayrıca il genelinde Ahmetli ve Turgutlu’nun da çöplerini de Uzunburun Katı Atık Bertaraf Tesisi'ne taşıyacağız. Bakanlıktan aldığımız kapasite artırımı kararlıyla birlikte mevcutta 2 lot olan tesisi 4 lota çıkararak il genelindeki bütün katı atıkları buraya taşıyacağız” diye konuştu.
 
‘Hayırlı Olsun’
Ayrıca Saruhanlı’da yapılması planlanan projenin Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA)dan hibe aldığını vurgulayan Başkan Ergün, “Çamlıyurt Mahallesi ve Saruhanlı Koldere’de yapacağımız ıslah projesi Çevreci Belediyeler ünvanıyla 600 bin liralık hibe aldı. Bu kararın iptaliyle birlikte hibenin yüzde 40’lık kısmını da umarım yeni belirlenen alanda kullanabiliriz. Alınan kararın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
 
Yaralı ve Çamlıyurt Sakinlerinden Başkan Ergün’e Teşekkür
Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı ise Başkan Cengiz Ergün’e hassasiyetinden dolayı teşekkür ederek, yeni yerin tespiti noktasında ki kararı en kısa sürede alarak meclise getireceklerini belirtti. Meclisin ardından Çamlıyurt Mahalle Muhtarı İbrahim Bakırlı, aza heyeti ve mahalle sakinleriyle birlikte Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e tesisin iptali nedeniyle teşekkür etti.
 
 
Editör: TE Bilişim