Başkan Yaralı, Belediye Başkan Yardımcısı Suat Diktaş, Meclis Üyeleri Recep Çımat ve Burhan Tezcan ile birlikte Zorlu Holding bünyesindeki Vestel A.Ş’nin Manisa Organize Sanayi Bölgesinde bulunan tesislerinde incelemelerde bulundu.
Telefon, televizyon, çamaşır makinesi ve buzdolaplarının üretildiği dev fabrikaları dolaşarak yetkililerden bilgi alan Yaralı, tesisleri hayranlıkla inceledi.
Başkan Yaralı, üretim sahasındaki incelemelerinin ardından Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu ile öğle yemeğinde bir araya geldi.
Zorlu, burada yaptığı konuşmada Zorlu Holding’in tekstilden tüketici elektroniğine, enerjiden gayrimenkule, madenden pek çok sektöre kadar 60’ı aşkın şirket ve 27 binden fazla çalışan ile 60 yıllık bir maziye sahip olduklarını kaydetti.
Yurtdışında üretilen yabancı markalardan daha kaliteli ürünler üretip cazip fiyatlarda piyasaya sunduklarını dile getiren Zorlu, bu nedenle vatandaşların yüklü paralar verip yabancı markalı ürünleri satın almak yerine, yerli ürünleri tercih etmeleri önerisinde bulundu.
Başkan Yaralı ise Zorlu Holding’in sadece Manisa için değil, Türkiye için önemli bir firma olduğunu ifade etti.
Elektronikte dünya devi haline gelen Holding bünyesindeki Vestel A.Ş’nin Manisa’da 16 bin kişiye istihdam sağladığına işaret eden Yaralı, şunları söyledi; “Manisa, Türkiye genelinde geçen yıl işsizlik oranı en düşük iller arasında yüzde 4,4 ile üçüncü sırada yer aldı. Bunda Vestel’in çok büyük katkısı var. Vestel, yaklaşık 16 bin çalışanı, bin 250 satış noktası ve Türkiye çapına yayılmış 350 merkez servisiyle yaklaşık 30 bin kişiyi istihdam ediyor. Vestel’i bugün yakından görme ve tanıma fırsatımız oldu. Üretim tesislerini gezdik. Gördük ve anladık ki Vestel bir dünya devi olmuş. Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu da başarılı ve saygın bir iş adamı kimliğini koruyarak memleketi ve milleti için büyük yatırımlar yapıyor. Bu bakımdan gerek Vestel’in, gerekse üst yapısı olan Zorlu Holding’in başarılarının devamını diliyoruz.”
Başkan Hüseyin Yaralı, karşılıklı sohbet ortamında samimi bir atmosferde gerçekleşen ziyaretin sonunda Yönetim Kurulu Başkanı Zorlu’ya kaplan gözü ve safir taşından yapılmış tesbih hediye etti.

 
Editör: TE Bilişim