Başkan Yaralı tarafından görevlendirilen Belediye Ambar Memuru İsmail Rahat, evinde ziyaret ettiği Hüseyin Usman’a tekerlekli sandalyeyi teslim etti. Usman, burada yaptığı açıklamada hem kendisine hem de ilçedeki diğer engellilere olan ilgi ve desteğinden dolayı Başkan Yaralı’ya teşekkür ettiğini söyledi. Kendine daha önce Belediye tarafından akülü araba hediye edildiğini, bununla sokağa çıkıp dolaşabildiğini, ancak evin içinde kullandığı tekerlekli sandalyenin eskidiğini belirten Usman, “Bu konuda Başkanımızdan bir talebimiz oldu. Sağ olsun isteğimizi geri çevirmedi. Allah razı olsun” dedi.
Usman, 10 yıl önce çalıştığı fabrikadan kendisine ait otomobiliyle evine gitmek üzere yola çıktığını, bu sırada aracının açık olan camından içeri giren bir baykuşun dikkati dağıtması sonucu kaza geçirdiği ve yürüme yeteneğini kaybettiğini bildirdi.
Başkanı Yaralı ise yaptığı açıklamada, her insanın bir engelli adayı olduğunu bu nedenle engellilere sahip çıkılması gerektiğini belirterek şöyle dedi;
“Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata katılımlarının sağlanması ve hayat standartlarının yükseltilmesi, çağdaş toplum anlayışının bir parçasıdır. Engelli olmak bir kusur değildir. Hepimiz engelli adayıyız. Bu nedenle toplum olarak engellilere gereken ilgi ve desteği sağlamalı ve onları yalnız bırakmamalıyız.”

Editör: TE Bilişim