Ak Parti Saruhanlı İlçe Başkanlığı’nca düzenlenen program öncesi Milletvekili adayları ve partililer Belediye binası önünde toplandı. Vekil adayları buradan ilçe halkını selamlayarak törenin yapılacağı Cumhuriyet meydanına yürüdü.

Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Gökmen, burada yaptığı konuşmada 7 Haziran seçimlerinin Türkiye’ye hayırlar getirmesini dileyerek şunları kaydetti;“Seçimlerden en iyi sonucu alacağımıza inancımız tamdır. İlçe Teşkilatımız, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Teşkilatımız, Mahalle delegelerimiz tüm üyelerimiz ile Milletvekili adaylarımızın sonuna kadar arkasındayız. Pırıl pırıl adaylarımız var. İlçemizde her türlü seçim çalışmamız tamdır. Seçime hazırız.”

Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı ise 2023 ve 2071 hedefleri doğrultusunda 7 Haziran’da yeni bir demokrasi sınavı verileceğini ifade etti.

Bu sınavın yeni Türkiye’nin kapılarını ardına kadar aralayacak olması bakımından çok önemli bir sınav olacağını dile getiren Yaralı şöyle devam etti; “Bu sınav, bu ülkenin belinin doğrulmasına izin vermeyen darbe anayasasının rafa kaldırılıp, yeni bir Anayasayı ve yeni bir yönetim sistemini doğuracak büyük bir sınav olacak. Bu sınav kardeş kavgasının son bulacağı, Türkiye üzerinde kötü emelleri olan karanlık güçlerin alt edileceği, demokrasimizin güçleneceği, kısacası Türkiye’nin daha da büyümesine imkan tanıyacak kritik bir sınav olacak. Bu bakımdan Türkiye ve millet olarak çok önemli bir virajdan

geçiyoruz. Bizler bu zorlu süreçten başarıyla çıkabilmek için var gücümüzle çalışacağız.”

Başkan Yaralı’nın konuşmasının ardından kürsüye çıkan Ak Parti Manisa Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Recai Berber ise konuşmasında yerel, genel ve küresel politikalara değinerek şöyle dedi; “Avrupa’da Yunanistan ve Almanya dahil hepsinin borçları milli gelirlerini aştı. 6 senedir kriz içinde kıvranıyorlar. Oralarda işsizlik yüzde 20’lere çıktı. Ama bizler Allah’a şükür son 6 senede 6 milyon insanımıza iş ve aş sağladık. Manisa Organize Sanayi bölgesinde yer kalmadı. Altıncı etabı yapacağız. Bir yanda da toplu konutlar yapıyoruz. Manisamıza 6 bin toplu konut projemizi Toki’ye onaylattık ve önümüzdeki günlerde başlatacağız. Manisa’nın her köşesine hizmetlerimiz devam edecek.”

Konuşmasında Manisa ve ilçelerinde yaşanan ve bağlarda ciddi hasara yol açan zirai don olayına da değinen Berber, “Manisa’da 60 senedir böyle bir don hadisesi görmedik. Bu ürünlerde Tarsim sigortası ister olsun, ister olmasın. Biz şimdiye kadar nasıl çiftçimizi yalnız bırakmadıysak yine yalnız bırakmayacağız. Onların yanında olmaya devam edeceğiz. Bakanlar Kurulu kararıyla, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine borcu olan çiftçilerimizin borçlarını bir yıl erteledik. Bazı kardeşlerimiz bunu 5 taksitle ödemek isterse Ziraat Bankasına gidecek 3-5 yıl taksitlendirme imkanı da verilecek. İnşallah bu yıl üzüm fiyatları geçtiğimiz yıldan daha iyi bir fiyata çıkacak. İnşallah Allah bereketini fiyatında verecek ve memleketimize geçen senekinden daha fazla üzüm parası ihracat yoluyla girecek” dedi.

Ak Parti’nin diğer Milletvekili adayları Uğur Aydemir, Selçuk Özdağ, Murat Baybatur, Şule Tunalı, İsmail Bilen, Musa Yılmaz, Güzide İçen Kasap ve Bilal Temel’de kısa birer konuşma yaptı. Vekil adayları daha sonra hep birlikte sahneye çıkarak kamuoyuna tanıtıldı. Programa Saruhanlı ve mahallelerinden yoğun katılım oldu.

Editör: TE Bilişim