Başkan Yaralı, Saruhanlı'nın Koldere Mahallesinde yaşadığı belirlenen Uzman Çavuşun ailesini evlerinde ziyaret ederek, oğullarının Afrin'den gönderdiği selamı anne ve babaya iletti.
Uzman Çavuş Ohkan'ın babası Nebi ve annesi Meryem Ohkan'a Kur’an-ı Kerim ve Türk Bayrağı da hediye eden Başkan Yaralı, bir süre görüşüp sohbet ettiği ailenin talep ettiği ihtiyaçlarla yakından ilgileneceklerini de söyledi.
Denizli Tugay Komutan Vekili olan ağabeyi Kurmay Albay Gültekin Yaralı'nın da El-Bap'ta görevli olduğunu belirten Başkan Yaralı, ülkemizin istikbali için askerlerimizin sınır dışında da destan yazdıklarını ifade ederek şunları kaydetti:
“Zeytin Dalı Harekatı’nda görev alan askerlerimizden Uzman Çavuş Atakan Ohkan, geçtiğimiz günlerde bir televizyon kanalında Manisa'ya ve ailesine selam göndermişti. Bizde o selamı bizzat kendimiz getirelim istedik. Hem ailemizi ziyaret etmek, hem de bir ihtiyaçları olup olmadığını sormak istedik. Askerlerimiz orada vatanımız için düşmanla çarpışıyor. Askerlerimizin aileleri bizlere emanettir. Sizlerin evlatları sayesinde bu vatan, bu millet asla diz çökmeyecek. Tüm dünyaya mesajımız bu yöndedir. Biz bu şartlarda çocuklarımızı yetiştiriyoruz ve askere gönderiyoruz. Benimde Kurmay Albay ağabeyim şuanda El-Bab'ta görevli. Aynı duygu ve düşünceleri taşıdığımız için bir birimizi çok iyi anlıyoruz. Ailemizin ne ihtiyacı varsa belediye olarak yapmaya çalışacağız."

5 çocuktan ikisi uzman çavuş
53 yaşındaki Nebi Ohkan ise ikisi engelli olan 5 çocuğundan diğer ikisinin Uzman Çavuş olduğunu, vatana ve millete hizmet ettiklerini dile getirdi.
Büyük oğlu Halil'in Mersin'de Jandarma Uzman Çavuş olarak görev yaptığını ve küçük oğlu Atakan ise Afrin'de Zeytin Dalı Harekatı’nda Tankçı Uzman Çavuş olarak görev yaptığını belirten Baba Ohkan şöyle konuştu:
"Onlardan her akşam telefon geliyor ve biz bundan mutluluk duyuyoruz. ‘Baba siz orada rahat olun, bizim rahatımız burada gayet iyi. Biz burasını kurtarmaya geldik. Canla başla çalışıyoruz. Hiç bir zaman aklınıza kötü bir şey getirmeyin, annem babam rahat olun biz devlet için çalışıyoruz. Millet için çalışıyoruz huzurluyuz, biz ölsek de her zaman yayındayız.’ diyor. Bende onlara, 'Sizler bana bu kadar güzel kelimeler söylediğiniz için Allah sizden razı olsun. Sizler var olun devletimiz sağ olsun' dedim. Benim çocuklarım ve tüm Mehmetçiklerimiz orada bir tane bile terörist kalmayana dek mücadeleye devam etsinler. Çocuklarım orada askerlik görevlerini bitirsinler ve memleketlerine huzur içinde gelsinler. Biz mutluluk duyuyoruz onlarla, çok gururluyuz."



 

Editör: TE Bilişim