25 Nisan pazartesi gecesi yağan dolu nedeniyle Saruhanlı ilçesi Dilek, Gökçeköy, Kemiklidere ve Yeniosmaniye köylerinde zarar gören bağları Meclis gündemine taşıyan Nurlu; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanına soru önergesi verdi.
Saruhanlı ilçesinde yağan dolu nedeniyle bağları zarar gören çiftçilerle görüşen Mazlum Nurlu yaptığı açıklamada; "Bir ay önce yaşanan don afeti yüzünden Manisa genelinde bağlar büyük zarar görmüştü. Daha bu afetin yaraları sarılmadan Saruhanlı’da yağan dolu bağları mahvetti. Bazı kesimlerin yaptığı üzümde kalıntı var kara propagandası yüzünden üzüm fiyatları bir türlü artmamaktadır. Üstüne yaşanan bu afetler Manisa’lı çiftçilerin belini iyice bükmüştür. Hükümet bu duruma seyirci kalmamalı ve acilen gerekli tedbirleri almalıdır. Çiftçi borçlarının ertelenmelidir. Manisa afet bölgesi ilan edilerek bölgede hasar tespit çalışmalarına başlanmalıdır" ifadelerine yer verdi.
EL BİRLİĞİYLE
Doğal afetlerin her zaman tarım ürünlerine zarar verdiğini ve bundan sonrada vermeye devam edeceğini belirterek, önemli olanın bu zararların karşılanması ve telafi edilmesi olduğuna dikkat çeken Nurlu, Hükümet ve Manisa Milletvekilleri olarak bu sorunu el birliği ile çözelim teklifinde bulundu. ​

 
Editör: TE Bilişim