Manisa’nın Saruhanlı İlçesinde Saruhanbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki 30 sınıfa, dünya tarihinde iz bırakmış Türk büyüklerinin isimleri verildi.


Saruhanlı Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliğinde yürütülen değerler eğitimi kapsamında hazırlanan proje, okulda düzenlenen törenle basına ve kamuoyuna tanıtıldı. Programa Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Serhat Karakuş, Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık, Emniyet Müdürü Seçkin Kındık öğretmen ve öğrenciler katıldı. Etkinlikte, okuldaki sınıflara isimleri verilen Devlet ve Türk büyükleri ile sanatçı ve bilim adamlarının biyografileri katılımcılara anlatıldı. Başkan Yaralı, burada yaptığı açıklamada tarih boyunca hafızalara kazınmış önemli şahsiyetlerin isimlerini yaşatmak amacıyla bir çalışma başlattıklarını belirtti. Mimar Sinan, Mehmet Akif Ersoy, Yunus Emre ve Mevlana Celalettin Rumi, Saruhan Bey, Fatih Sultan Mehmet, gibi değerli şahsiyetlerin isimlerini okullarda yaşatmaya karar verdiklerini ifade eden Yaralı şunları kaydetti: "Tarihimizi, geçmişimizi ve atalarımızı unutmamak ve unutturmamak adına böyle bir çalışma içine girdik. Projemiz ilk etapta Saruhanbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde uygulanacak. Bu sayede çocuklarımız alışılagelmiş ’A,B,C’ sınıfları yerine atalarımızın adını taşıyan sınıflarda ve daha manevi bir atmosferde eğitim görecekler. İlçemiz için hayırlı olsun"


İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık ise ilçe genelinde 52 okulda 443 sınıf bulunduğunu ve bu sınıflarda toplam 8 bin 244 öğrencinin eğitim gördüğünü kaydetti. Projenin zamanla ilçe, il ve Türkiye geneline yayılmasını temenni ettiklerini dile getiren Işık, değerler eğitimi kapsamında ele aldıkları bu çalışmanın geçmiş ile gelecek arasında bir bağlantı kuracağını ve öğrencilerin atasını ve ecdadını daha yakından tanımalarına imkan tanıyacağını söyledi.

Editör: TE Bilişim