Cumhuriyet meydanında ki demokrasi nöbetine, ilçenin Kurtuluş mahallesinde ikamet eden 86 yaşındaki Cemile Karagül de katıldı.
Çocuklarının yardımıyla alana gelen Karagül, demokrasi şehitleri için okunan dualara eşlik ve Türk Bayrağını elinden bırakmadı.
 
Saruhanlı Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı, yaşlı kadının alanda bulunduğunu haber alınca yanına giderek Karagül’ün elini öptü ve kendisiyle bir süre sohbet etti.
 
5 çocuk ve 14 torunu bulunan Karagül, vatan ve millet için alana geldiğini, ilerleyen yaşına aldırmadan demokrasine nöbetine katılmak istediğini söyledi.Başkan Yaralı ise Cemile ninenin sözleri karşısında duygulanarak, “Millet olarak bizde bu azim ve irade, böylesine güçlü bir kararlılık varken, bu vatanı hiç kimse yıkamaz ve bölemez” dedi.
 
Vatan hainlere en güzel cevabın halk tarafından verildiğini, bu memleketi hainlere teslim etmeyeceklerini ifade eden Yaralı şöyle konuştu;“Milli iradenin temsilcisi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne, halkın iradesiyle seçilmiş meşru hükümete, millete ve demokrasimize yönelik bu alçakça darbe girişimini kınıyor ve lanetliyorum. Yazıklar olsun. Darbe karşısında kahramanca duran ilçemiz halkına şükranlarımı sunuyorum. Darbe karşısında örnek bir duruş sergileyen yediden yetmişe tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum”
 
Başkan Yaralı, konuşmasının sonunda demokrasi direnişinde şehit düşen asker, polis ve vatandaşlara Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar dileğinde bulundu.
 

 
Editör: TE Bilişim