Saruhanlı Vergi Dairesi Müdür Vekili Cevdet Önder, 27. Vergi Haftası kutlamaları kapsamında personeliyle birlikte Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı’yı ziyaret ederek çiçek verdi.

Önder, ziyarette yaptığı konuşmada devletin başlıca gelir kaynağının vergi olduğunu belirterek, vergi vermenin her bireyin vatandaşlık borcu olduğunu kaydetti.

Devletin “vergi” adı altında topladığı paraların vatandaşların huzur ve refahı ile yaşam koşullarının iyileştirilmesi için kullanıldığını ifade eden Önder, “Devlet yatırım ve hizmetlerini toplanan vergiler ile gerçekleştirir. Bu nedenle kazancımız oranında vereceğimiz vergiyi severek ödemeliyiz” dedi.

Başkan Yaralı ise bir ülkenin kalkınabilmesi, ileriye dönük projeler üretebilmesi ve halkın refah düzeyinin yükselebilmesinin vergilerle mümkün olduğunu söyledi.

Devletimizin küresel bir güç olabilmesi için büyük bir mali ve ekonomik güce ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Yaralı, “Bu mali ve ekonomik güç vatandaşlardan toplanan vergilerle sağlamak mümkündür. Bunun için bütün vatandaşların bu bilinçte olması ve vergisini ödemesi gerekir. Devletin yollar, köprüler, çeşmeler yapmasını istiyorsak; kimsesizlere ve yardıma muhtaç insanlara yardım etmesini istiyorsak vergi mükellefiyetini yerine getirmeliyiz” diye konuştu.


Yaralı, Vergi Dairesi çalışanlarının Vergi Haftası’nın kutladı.

Editör: TE Bilişim