Manisa Sarıgöllü üzüm üreticilerinin yakından takip ettiği “Sarıgöl Sulaması Yenileme Projesi’ soğuk ve yağışlı hava şartlarına rağmen hız kesmeden devam ediyor. 23 bin 780 dekar araziyi modern sulama ile tanıştıracak projenin yüzde 40 ‘ı tamamlandı.

Üreticiye her yıl 18 milyon 711 bin lira daha fazla kazandıracak çalışmaları sık sık yerinde inceleyen DSİ 2. Bölge Müdürü Ali Fuat Eker “  Çiftçimiz ürün hasat ederken; tarlalarda çalışmakta zorlanıyorduk.  Bağlarda üreticinin olmadığı zamanı iyi değerlendirmeyi hedefledik ve kış aylarında sahadaki ekip sayısını artırarak inşaata hız verdik. Ocak başında yüzde 22 olan fiziki gerçekleşme oranımız bir ayda yüzde 40’a yükseldi. Hedefimiz haziran ayında projeyi tamamlayarak; üreticimize yeni sistemden su verebilmek” diye konuştu

371 sanat yapısı inşa edilecek

Bölge çiftçisine her yıl 18 milyon 711 bin lira ek gelir sağlayacak proje kapsamında 83 km polietilen boru imalatı yapılacak. 371 adet sanat yapısı, 251 hidrat, 56 tahliye hattı, 2 basınç kırıcı ile 6 kap kapama vanası, 45 ayrım yapısı inşa edilecek. Bölgeye 4 bin 193 metre çelik isale hattı döşenecek.


Proje’de şu ana kadar ana hat ile 27 km’lik kısımda boru döşeme işlemleri tamamlandı. Ayrıca basınç Kırıcı tesisin ve sanat yapıları da bitirildi.


49 yıl önce inşa edilmişti

Buldan Barajı-Manisa Sarıgöl Sulaması’nı açık kanal ve kanaletli sistem olarak 1969 yılında inşa edilmişti. Yaklaşık yarım asırdır kullanılan sistemin yıpranması ve rantabilitesini kaybetmesi nedeniyle projenin basınçlı borulu-kapalı sisteme dönüştürülmesi uygun görülmüştü









Editör: TE Bilişim