S.S. Sarıgöl Merkez ve Mahalleleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından hazırlatılan üzümlü lokum piyasa sunuldu.

S.S. Sarıgöl Merkez ve Mahalleleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi olarak yaş ve kuru üzümü tanıtma programı kapsamında Ramazan Bayramı öncesi bin 500 paket üzümlü lokumu piyasaya sunduklarını belirten Kooperatif Başkanı Yusuf Tüfekçi, "Kooperatifimiz henüz yeni kuruldu. Tek amacımız, ilçemizin dünyaca ünlü Sultaniye üzümün yaş ve kuru olarak daha etkin şekilde değerlendirilmesini sağlamaktır. Bu arada yaş üzümlerde her yıl yaşanmakta olan karşılıksız çek olayının önüne geçmektir. Çiftçilerimiz, üzümlerini kooperatif aracılığı ile sattığında bunun önüne de geçilmiş olacak. Üzüm üreticilerimiz artık birlik olmak zorunda" dedi.

YENİLİKLER GELECEK

Tüfekçi, üzümün bol olduğu Sarıgöl’de üzüm mamullerinin yapılmadığını bildiklerini belirterek, "Sarıgöl’deki çekirdeksiz Sultaniye üzümün yıllık ortalama rekoltesi 300 bin ton. Bunun yüzde 65’i yaş olarak, yüzde 35’i de kuru ve sumalık (şaraplık) değerlenmekte. İlçemizde üzüm bol. Kooperatif olarak, düşüncelerimizi hayata geçirmeye başladık. İlk etapta bin 500 paket üzümlü lokum yaptırdık. Ramazan Bayramı öncesi, piyasaya 5 TL’den satışa sunduk ve büyük ilgi gördü. Önümüzdeki günlerde de üzüm kolonyası projemizi hayata geçireceğiz. Yenilikler ardı ardına gelecek. Bakınız, üzüm şırası, pekmezi, Günbalı, üzüm reçeli, üzüm sirkesi, üzüm (Koruk) ekşisi gibi mamulleri zaman içerisinde hayata geçirmeyi amaçladık" diye konuştu.

"MARKA OLACAĞIZ"

Kooperatif Başkanı Yusuf Tüfekçi, üzümden olabilecek yeniliklere her zaman açık olduklarını da belirtti. Tüfekçi, yaş ve kuru üzümlerden üretilecek mamuller için marka olacaklarını da sözlerine ekleyerek, "Zamanla üzümden yapılacak mamullerimize pazarlar bularak, Türkiye genelinde kooperatifimiz adına satmayı planlıyoruz. Bunda da başarı olacağımıza inanıyorum" dedi.

Editör: TE Bilişim