Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde geçimini işportacılık yaparak kazanan Ali Savran, her gün en az 20 kilometre yol yapıyor. Dört tekerlekli tezgahının arkasında Sarıgöl’ün kırsal bölgelerindeki mahallelerine yürüyerek gidip gelen Savran yıllardır geçimini bu şekilde karşıladığını söyledi.

Yıllardır 4 tekerlekli işporta tezgahının arkasında mahalle mahalle, köy köy gezen Ali Savran her gün spor için değil ekmek parasını kazanabilmek için en az 20 kilometre tol gidip geldiğini söyledi. Sabahın erken saatlerinde dört tekerlekli tezgahının üzerine iğneden, ipliğe, plastik ev eşyasından tamir araçlarına kadar yüklediği eşyalarla ekmek parasını kazanmak için yollara düşen Ali Savran, Sarıgöl’ün tüm mahallelerini belirlediği günlerde dört tekerlekli tezgahı ile yaya ulaşarak satışlarını sürdürüyor.

Yol boyunca, üzüm bağlarında çalışan işçilere de satış yaptığını belirten Ali Savran, "Yıllardır bu işi yapmaktayım. Kimi zaman sattığım ürünleri kuru üzümle takas ediyordum ma bir süre sonra aldatılmaya başlanınca takas işinden vazgeçtim. Her gün sabahları Çanakçı, Tırazlar, Doğuşlar, Sığırtmaçlı, Çimentepe, Ahmetağa, Emcelli, Bahadırlar, Baharlar gibi mahallelere belirlediğim günlerde gitmekteyim. Dört tekerlekli tezgahımda ışık reflektörleri ve el feneri ile bazen gece eve dönerken kendimi olası trafik kazalarından korumaya çalışıyorum." dedi. Ekmek parası için giriştiği mücadelede kimi zaman alışverişin yüz güldürdüğünü kimi zaman ise siftah bile yapamadan eve döndüğünü kaydeden Savran işini severek yaptığını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim