Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde STK’ların öncülüğünde yapılan ’Teröre lanet yürüyüşüne’ çok sayıda vatandaş katıldı. Yürüyüşün ön safında 9 şehidin fotoğrafı yer alırken, yürüyüş boyunca ’Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganı atıldı.

Sarıgöl’de sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek, son günlerde artan terör olaylarına dur demek için yürüyüş yaptı. Sarıgöl’de düzenlenen teröre lanet yürüyüşüne Sarıgöl Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Ahmet Akşehir ve yönetim kurulu, CHP kadın kolları, Sarıgöl Cumhuriyet Kadınları Derneği, AKUT Sarıgöl Birimi, Sarıgöl Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Şoförler ve Otomobilciler Derneği, Sendikalar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sarıgöl Dışkahveler Meydanında toplanan vatandaşlar, Sarıgöl’ün teröre verdiği 9 şehidin fotoğraflarını ellerine alarak, hazırlanan pankartlar eşliğinde yürüyüşe başladı. Sevgi yolundan başlayan yürüyüş, stadyum Caddesi, Alaşehir Caddesi üzerinden devam etti. Vatandaşlar yürüyüş güzergahı boyunca ’Şehitler Ölmez Vatan bölünmez’ sloganları atarak yürüyüşü tamamlandı. Burada Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Sivil Toplum Kuruluşları adına bir konuşma yapan Nuri Hancı, "Terör artık bitsin. Gençlerimiz şehit oluyor. Anneler ağlıyor, anneler ağlamasın. Sarıgöl’de yıllardır Kürt kökenli vatandaşlarımızla birlikte yaşamaktayız hiçbir sorunuz olmadı olmazda. Türk Kürt kardeştir PKK kalleştir. Bizler terörün bitmesini istiyoruz." dedi.

Geniş güvenlik önlemleri altında tamamlanan yürüyüş sonrası vatandaşlar olaysız bir şekilde dağıldı.

Editör: TE Bilişim