MANİSA Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) ilçelerde gerçekleştirdiği tanıtım toplantılarına Sarıgöl ile devam etti. MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran, Sarıgöl ilçesine kazandırılması gereken en büyük projenin Arıtma Tesisi olacağını ve bu yönde çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdüreceklerini belirtti. 
Büyükşehir olduktan sonra yapılanma sürecini hızlı bir şekilde sürdüren MASKİ, ilçelerde sürdürdüğü tanıtım toplantılarına devam etti. Bu kapsamda Sarıgöl içesini ziyaret eden MASKİ heyeti, Sarıgöl Belediyesi Toplantı Salonu’nda mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Toplantıya MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran, MASKİ Plan Proje Dairesi Başkanı Bircan Kaynak, MASKİ İçme Suları Dairesi Başkanı Nurettin Aytekin, MASKİ Kanalizasyon Dairesi Başkanı Hasan Patel, MASKİ Çevre Koruma Kontrol Dairesi Başkanı Ali Öztozlu, Büyükşehir Belediyesi Sarıgöl Koordinatörü Akif Kılıçaslan ve yetkililer katıldı. MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran, Sarıgöl ilçesine arıtma tesisleri kurarak temel su sorunlarını çözeceklerini belirterek, “Yapılanma sürecimiz tüm hızıyla devam ediyor. Ancak her ilçede yaşanan su problemlerini çözmemiz için öncelikli sorunları ilk baştan çözüme kavuşturmamız gerekiyor. Sarıgöl’ün öncelikli ihtiyacı, yaşanan problemleri de göz önüne alırsak Arıtma Tesisi kurmaktır” diye konuştu. 
Paket Arıtma Tesisi şart 
Paket arıtma tesislerinin önemine değinen Başaran, “Sizlerin sorunlarını dinlerken temel problemlerin ne şekilde çözüleceğini de araştırıyoruz, ortak sorunların çözüme kavuşturulması yönünde hızlı davranmalıyız. Sarıgöl ilçesinde yaşanan su problemlerini Arıtma tesisi kurarak halledebiliriz. Biz MASKİ olarak bu konuda proje ve şartnameleri hazırladık. Bu tesisleri sisteme oturtabilirsek yaşanan su sıkıntıları da çözülmüş olacak” diye konuştu. 
Kaçak kullanım olmayacak 
Su bedellerinin düzenli bir şekilde ödenmesiyle MASKİ’nin bütçesinin oluşacağını dile getiren Başaran, kaçak kullanım konusunda muhtarların dikkatli olması gerektiğini mahallelerindeki vatandaşları bilgilendirmeleri gerektiğini, unutulmaması gereken en önemli noktanın ise kaçak kullanım olması halinde MASKİ’nin zarar göreceğini dile getirdi.  

 

Editör: TE Bilişim