15 Ağustos 2015 tarihinde terör örgütü tarafından Bingöl-Karlıova’da yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Haşim Dirik’in devre arkadaşları, şehit Dirik’in adını, memleketi Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde belediyenin de destekleriyle yaptırdıkları çeşmede yaşattı.
Şehit Jandarma Uzman Çavuş Haşim Dirik’in adı, devre arkadaşları Sarıgöl Belediyesinin katkılarıyla 4 Eylül Stadyumu önünde yaptırılan çeşmeye verildi. Yapımı tamamlanan çeşmenin açılışı için düzenlenen törene katılan Sarıgöl Kaymakamı Çetin Kılınç, ’’Çeşmenin yapımında emeği geçen tüm katılımcılara teşekkür ederim. Şehidimizin adı yaptırılan çeşme ile ebedi olarak yaşayacaktır. Bu arada, şehidimizin adının yaşatılmasını sağlayan devre arkadaşlarını da gösterdikleri vefadan dolayı kutlarım’’ dedi.
Tüm şehitleri rahmetle anan Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk ise, "Şehidimizin devre arkadaşları şehit arkadaşları için bir çeşme yaptırmak istediklerini belirttiler. Belediye olarak ilçemizin en güzel yerinde bulunan Sarıgöl 4 Eylül Stadyumu yanında yer gösterdik. Belediye olarak destek verdik. Şehidimizin adı sonsuza kadar yaşayacak. Belediye olarak ilçemizin Tırazlar yolu girişine de ilçemizdeki şehitler için Şehitler Anıtı yaptırdık” diye konuştu.
Törende şehit Dirik’in annesi Huma Dirik de emeği geçen herkese teşekkür etti. Törene, Sarıgöl Kaymakamı Çetin Kılınç, Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kd. Başçavuş Erol Uygun, Sarıgöl MHP İlçe Başkanı Ahmet Buldanlı, şehidin annesi Huma Dirik, kardeşi Halit Dirik, eşi Bilgen Köse Dirik, çocukları Asya ve Onurcan şehidin 1995 dönem devre arkadaşları, yakınları ve vatandaşlar katıldı.

 

Kaynak: iha