AK Parti Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş “Milletvekilliğim süresince üreticilerimizin lehine çalışmalar yaptım. Son olarak Okul Üzümü projemizin hayata geçirilmiş olması bizleri ve üreticilerimizi son derece memnun etmiştir” dedi.

Yurttaş “Üzüm üreticilerimiz için yaptığımız çalışmaları şöylece sıralayabiliriz:

1)Üzüm tanıtımı için aktif olarak gayret etmekteyiz. Mecliste sık sık bunu dile getirmekteyim. Üzüm tanıtımı için Alaşehir Ticaret Odası ile birlikte THY da 1 milyon yolcuya çekirdeksiz Sultani Üzüm dağıtımı yaptık.

2)2012 Yılında Ekonomi Bakanlığı tarafından üzümü daha iyi tanıtmak için Kuru Meyve Tanıtım Grubunun (üzüm, kayısı, incir ve fıstık) kurulmasını sağladık. 1 milyon dolarlık bütçesi ile yurtdışı fuar ve diğer ülkelerde tanıtımını amaçladık.

3)Üzüm tanıtımı için üzümlü ekmek projesini geliştirerek mecliste, basında ve ilçelerimizde tanıtım programları düzenledik. Manisa’ya gelen herkesin üzümlü ekmek alabilmesi gerektiğine inanıyoruz.

4)Tariş Üzüm Birliğinin devlete olan DİFİF borçlarının faizinin 91 milyon lirasını affedilmesini ve geri kalanının 15 yıla yapılandırmasını sağladık. Amacımız bölgemizin bir birliği olan kuruma sahip çıkmak, üreticinin ürününün daha iyi değerlendirilmesini sağlamaktır.

5)Yaş sofralık üzüm ihracatına destek veriyoruz. Geçen yıl sofralık üzüm ihracat destek primi ton başına 80 TL iken bu yıl için 130 TL destek priminin verilmesi için gerekli görüşmelerin yapılması ve takibini sağladık.

6)Gölet ve damlama sulama sistemleri için çalıştık. Bölgede sulu tarım alanlarının artırılması için 1000 günde 1000 gölet projesinden en fazla nasibini alan ilin Manisa olması için çalıştık. 52 gölet ve 3 baraj projesi oluşturduk. Göletlerden bir kısmı tamamlandı, bu yıl içinde 25 göleti tamamlayacağız. Kelebek barajı inşaatı devam ediyor. Yeşilkavak barajı ve Gördük Barajı projesi tamamlandı, Selendi Barajı Planlama aşamasındadır. Damlama sulama sistemi için Ziraat Bankası vasıtası ile kredi verilmesini sağladık.

7)TARSİM i halkımızın yararına sunduk. Dolu, don vb afetlere karşı üreticilerimizi korumak için % 50 si devlet tarafından karşılanan ve diğer yarısının üründe ödenmesini sağlayan TARSİM i çiftçilerimizin hizmetine sunduk.

8)AK Parti olarak Alaşehir’de ihracata yönelik Gümrük Müdürlüğü açılmasını sağladık ve ihracatı kolaylaştırdık. Ürünün taze ve kaliteli olarak yurtdışına çıkışı için çalıştık.

9)Çiftçilerimizin bilinçli üretim yapmaları için ilçe tarım müdürlüklerimiz ve TARGEL elemanları vasıtası ile çiftçimizi bilinçlendirme çalışmalarını sürdürüyoruz. Kalıntı sorunu, gereksiz ilaçlama problemi gibi ülke tarımını zora sokan olayları engellemek için çalışıyoruz.

10)Yunanistan’ın Girit Sultani üzümü olarak coğrafi işaret başvurusuna Türk Patente Enstitüsü olarak itirazımızı yaptık. Konu ile ilgili olarak Türk Patent Enstitüsü Başkanı ile görüştük. Bu konunun takipçisiyiz. Ama Manisa Sultani Çekirdeksiz Üzümü coğrafi işareti hakkımızın da verilmesi gerektiğine inanıyoruz. Biz üzümün başkentiyiz. 20 milyon zeytin ağacımızın 15 milyonu ürün çağında 5 milyonu da 2-3 yıl içinde verimli hale gelecek. “Dağlarından yağ, ovalarından bal akan il Manisa’dır”dedi.

Ziyareti sırasında Sarıgöllü kadınlar Yurttaş’a yaptıkları üzümlü katmeri ikram ederek bir sürpriz yaptılar. 

Editör: TE Bilişim