CHP İlçe Lokali'nde yapılan eğilim yoklamasına CHP İzmir milletvekilleri Alaaddin Yüksel, Mustafa Moroğlu ve CHP Manisa İl Başkanı Cavit Kaplan gözlemci olarak katıldı. Eğilim yoklamasında 490 üye oy kullandı. Seçim sonunda CHP İlçe Başkanı Yusuf Özkan 341 oy, Belediye Başkanı Ömer Karcı 138 oy alırken, 11 oy geçersiz sayıldı. Aday belirleme seçiminden sonra bir açıklama yapan CHP İl Başkanı Cavit Kaplan, "CHP’de demokrasi şöleni yaşanmaktadır. Biz adaylarımızı kendimiz seçmekteyiz. Başka partiler ise liderlerin ağızlarından çıkan isimle seçime gidiyorlar. Demokrasi CHP’de yaşanmaktadır’’ dedi.
Seçimlerden sonra açıklama yapan Sarıgöl CHP Belediye Başkan adayı Yusuf Özkan, ’’Bizde sadece partimin kazanması önemlidir. Benimle birlikte aday adayı olan arkadaşımla birlikte seçimlere katılacağız" diye konuştu.
İki devredir Sarıgöl Belediye Başkanlığı yapmakta olan Ömer Karcı ise, ’’Sarıgöl’de aday olarak sandıktan çıkan ilçe başkanımla yine kol kola seçimlere gireceğiz. Yeni yapmakta olduğumuz belediye sarayına CHP bayrağını birlikte dikeceğiz. İkimizin yıllara dayalı dostluğu vardır, bu dostluk ölene kadar devam edecek" dedi.
Konuşmalardan sonra iki aday adayı birbirlerini tebrik ettiler.

Editör: TE Bilişim