Sarıgöl Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Sarıgöl Avcılık ve Atıcılık Spor Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği ve büyük ilgi gören Avcılık Eğitim Kursu başladı.

Sarıgöl Avcılık ve Atıcılık Spor Derneği Lokalinde açılan Avcılık Eğitim Kursuna 39 kursiyerin katıldığını belirten Sarıgöl Avcılık ve Atıcılık Spor Derneği Başkanı Hüseyin Aktaş, "Derneğimizin 352 üyesi bulunmaktadır. Dernek üyelerimizden ayrı olarak ilçede bugüne kadar 10. Avcılık eğitim kursu açtık. Şimdiye kadar 500 kişiye avcılık eğitim belgesi verildi. Amacımız bilinçli avcılık yapılmasını sağlamaktır. Kursiyerlerimiz açılan avcılık eğitim kurslarına ilgi göstermekte olup yararlı eğitimler verilmektedir." dedi.

AVCILIK EĞİTİM KURSLARI YARARLI OLUYOR

Sarıgöl Halk Eğitim Merkezi Müdürü Süleyman Yalçın, avcılık eğitimi kursları hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Sarıgöl’de açtığımız avcılık eğitim kurslarında; Avcılık tarihi ve etiği, temel harita bilgileri ve kampçılık kuralları, avlanma yöntemleri, ilk yardım, av köpekleri, avda güvenlik, sürdürülebilir avcılık, avına izin verilen ve koruma altına alınan hayvan türleri, avda kullanılan araç-gereçler ve tüfekleri içeren konular işlenmekte olup açtığımız avcılık eğitim kursu 32 saattir. Kurs sonunda yapılacak olan sınavda başarılı olan kursiyerlere belgeleri verilecek."

Editör: TE Bilişim