Sarıgöl Belediyesi ilçe merkezi ve kırsal mahallelerdeki kültürel miraslara sahip çıkarak gelecek nesillere taşınması için çalışmalar yürütüyor.

Sarıgöl Belediyesi tarafından İlçenin Emcelli Mahallesi girişindeki Hasankuyu mevkinde bulunan eski kuyu ve çevresinde dinlenme alanı ve park yapma çalışmalarına başlandı. Hasankuyu mevkinde bin 500 metrekare alanda ağaçlandırma çalışmaları yapılmaya başlandığını belirten Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, "Emcelli Mahallemiz girişinde bulunan Hasankuyu, mahalle halkı için çok önemli bir alan. Burası eskiden mahalle halkımızın dinlenme yeriydi. Buraya ilk etapta ışıklı dev bir Türk Bayrağı astırdık. Ardından Hasankuyu adını alan asırlık kuyu tekrar belediyemizce yeniden çevresi düzenlendi ve üzerine çıkrık yaptırdık. Bu kültürel kuyuya önem vermemizin sebebi gelecek kuşaklara suyun kuyulardan nasıl çekilmekte olduğunu göstermek. İlerleyen günlerde çevresinde duvarlar çekilecek. Park haline getirilecek." dedi.

Başkan Selçuk ayrıca mahallelerdeki kültürel mirası olarak bilinen alanların mutlaka ele alınarak gelecek nesillere örnek olması için gereken çalışmaları yapacaklarını söyledi.

Editör: TE Bilişim