Sarıgöl Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği (SADER) Başkanı Necip Eryılma, "Derneğimizde şuan itibariyle 3 bin 200 adet eskilerde kullanılmış çanak, çömlek, sakız makinası, dokuma tezgahı, toprak işleme olan malzemeler, sele, sepetler, hasır dokuma tezgahı eski evlerde kullanılan el işleme cumbalar gibi, çeşitli malzemeleri kiraladığımız bir alanda muhafaza etmekteyiz. Ayrıca, derneğimiz bünyesinde 12 bin adet ilçenin geçmişini yaşatan fotoğraf bulunmakta" dedi.
Kültürel değerleri’ 'Etnografya Müzesi’ olarak her yıl düzenleyerek Sarıgöl Uluslararası Sultaniye Üzüm Festivalinde bir hafta boyunca ziyarete açtıklarını belirten Eryılmaz, "Etnografya müzemizi ve fotoğraf sergimizi festival süresince açmaktayız. Yoğun ilgi görmekte. Ayrıca ilçemizi ziyaret eden kafilelere de eserleri gösteriyoruz" diye konuştu.

‘’Gelecek kuşaklara ışık olacak’’
Amaçlarının gelecek kuşaklara kültür miraslarını devretmek olduğunu dile getiren Eryılmaz, "Dernek olarak evlerimizde dedelerimizin, ninenlerimizin kullandığı eski eşyaları, kara sabanları, kırk olukları, çamaşır teknelerini, ekmek teknelerini, eski evlerde kullanılan el işlemeli yüklükleri, unutulmaya yüz tutan hatta yok olan mesleklerde kullanılan araç ve gereçleri koruyarak gelecek kuşaklara göstermek. Bu çaklışmalarımızda bizlere yardıcı olan Harita Mühendisi Salih Yapıcı’nın büyük katkıları oldu. Çevrede bulunan çok eski yapıların ve asırlık çınar ağaçlarının korunması için de gerekli girişimlerde bulunuldu" dedi.

‘’Eski diyerek atmayın’’
Sarıgöl Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği(SADER) Başkanı Eryılmaz ilçe halkından isteğini de şöyle açıkladı: "Evlerinizde bulunan dede ve ninelerinizden kalma eski eşyeları atmayın bize getirin biz adınıza sahip çıkalım ve gelecek kuşaklara ışık olsun."

Editör: TE Bilişim