Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde Sarıgöl Toplum Sağlığı Merkezi (TSM) tarafından açılan stantta sağlık için, hareketli yaşama dikkat çekildi.

Sarıgöl Toplum Sağlığı Merkezi önünde açılan stantta vatandaşlara broşürler dağıtan ve eğitim veren Ebe Emel Yılmaz, gün boyunca sağlık için, hareketli yaşamın önemini anlattı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Sarıgöl Toplum Sağlığı Merkezi Dr. Hüsnü Topaloğlu, sağlık için her gün yarım saatlik yürüyüşün bile insan sağlığına önemli etkisinin olduğunu belirterek, "Hareketsizlik insanı obezite yapmakta. Obezite de bir çok hastalığı tetiklemektedir. Başta yüksek tansiyon olmak üzere kalp ve damar hastalıklarını ortaya çıkarmakta. Hareketsizlik ayrıca şeker hastalığına, kolesterol yükselmesine neden olmakta. Hareketsizlik bir çok kronik hastalığa davetiye çıkarmaktadır. Bu nedenle, sağlıklı olmak için, günde yarım saat yürüyüş yapmak gerekmektedir. Bunu da yapamıyorsanız mutlaka haftanın üç gününde yarım saatlik yürümek gerekmektedir. Sağlıklı yaşam için mutlaka yaya yürüyüşünün çok faydası vardır." dedi.

Editör: TE Bilişim