CHP’li Özel Sarıgöl Belediye Düğün Salonu'nda düzenlenen kahvaltıya, Sarıgöl Belediye Başkanı Ömer Karcı, CHP Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Yusuf Özkan, CHP Sarıgöl İlçe Gençlik Kolları ve diğer ilçelerin gençlik kolları ile birlikte katıldı.
Özgür Özel gençlere hitaben yaptığı konuşmada, "Geldiğim hemen hemen tüm görevlerde hep en genç unvanını aldım. Şimdi de 30 Büyükşehir’in Belediye Başkan Adaylarının arasındaki en genç Başkan adayıyım. Benim yaşım 39. Bu yaşlar Türkiye siyasetinde çok genç yaşlar ama dünyadaki siyasete ve örneklere baktığımızda bu yaşlarda olmanız oldukça normal. Cumhuriyetimizin ve CHP’nin kurucusu Atatürk’te her şeyi gençlere emanet etti ama ülkemizde siyaset kendisini gençlere emanet edemiyor. Biz, CHP olarak bu konuda ciddi bir dönüşüm ve değişimin içindeyiz. Tüzüğümüze konulan %10 gençlik kotası ile partimizin tüm yetkili kurullarında, Parti Meclisi'nde dahi gençlerin sayısı arttı.” dedi.
Mevcut Belediye Başkanı Ömer Karcı ve Belediye Başkan adayı Yusuf Özkan’a yaptıkları bu gençlik değişimi için teşekkür eden Özel; “Böyle olursa dev çınar yeni filizlerle desteklenirse hep yanlarında daha güçlü oluruz. AKP merdivenleri boyadığı gibi ülkeyi de gıpgri bir hale sokmak istiyor. Başbakan gibi görünen, Başbakan gibi düşünen, Başbakan’a benzeyen bir gençlik yetiştirilmek isteniyor. Ama gençlik Başbakan’ın istediğinin aksine merdivenleri griye değil, her basamağını başka bir renge boyuyor. Çünkü gençlik griyi değil gökkuşağının çok renkliliğini, çok sesliliği, demokrasiyi ve özgürlüğü istiyor, bunu da her fırsatta haykırıyor. Bizler de onlara güveniyoruz. Türkiye’nin yarınlarını Başbakan değil gençler renklendirecekler, biliyoruz. 31 Mart gününden itibaren Manisa Belediyesi’nde sizlere tüm Manisalı vatandaşlarımla birlikte kahve içmeye davet ediyorum. Sizler yeter ki, sandıkta oylarınızı sahip çıkın. Gençlik geleceğimizin teminatıdır. Gençlik birleşmenin, beraberliğin sembolü olacaktır." dedi.
Bu sözler üzerine salonun tamamı Özgür Özel’i ayakta alkışlarken, Özel, Sarıgöl Belediye Başkanı Ömer Karcı ve Belediye Başkan Adayı Yusuf Özkan’ı yanına çağırarak ayakta olan salonu el ele selamladılar. Daha sonra çalan 10. Yıl Marşını ise hep birlikte okudular.

Editör: TE Bilişim