Manisa’nın Sarıgöl ilçesindeki 4 Eylül İlkokulu öğrencileri, İnsan Hakları ve Demokrasi Haftası kapsamında düzenledikleri etkinlikte ellerinde taşıdıkları pankartlarla ilçe içinde yürüyerek farkındalık oluşturdular.

Sarıgöl 4 Eylül İlkokulu 4. sınıf öğrencileri ve okul öğretmenleri ellerinde taşıdıkları, ’Herkes Eğitim, Hakkına Sahiptir’, ’Sen varsın haklarında var’, ’Kişisel haklar kutsaldır’ gibi sloganların yazdığı pankartlarla Sarıgöl Stadyum, Alaşehir ve Sevgi Yolu Caddelerinden yürüyerek, İnsan Hakları ve Demokrasi Haftası’na farkındalık oluşturma yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüşün ardından okullarına ulaşan öğrenciler, okulda hazırlanan programa katıldılar.

Okulda düzenlenen programa ilçedeki okul müdürlerinin katılımıyla öğrenciler İnsan Hakları Bildirgesini ve çeşitli şiirler okudular. İnsan Hakları ve Demokrasi Haftası konulu bir de video gösteriminin sunulduğu programda 4 Eylül İlkokulu Müdürü Yalçın Duman, "İnsan Hakları ve Demokrasi Haftası kutlaması bu yıl okulumuz tarafından hazırlandı. Haftanın önemini dikkat çekmek içim de ilçede öğrencilerimiz pankartlarla farkındalık için yürüyüş yaptılar. Okulumuzda programımızı devam ettirdik." dedi.

Editör: TE Bilişim