‘’Bir Damla Yaşam’’adını verdiği motosikletiyle Mersin-Erdemli İlçesi’nden başlattığı Hayvan Hakları Savunucuğunda farkındalık oluşturmak amaçlı çıktığı Türkiye turunda Akdeniz, Ege, Marmara, İç Anadolu il ve ilçelerindeki sokak hayvanlarını incelediğini, sokak hayvanları için yörenin belediye başkanları, ilçe müftülerini ziyaret ederek sokak hayvanları için barınak, barınma evleri, sokaklara caddelere su içmeleri için sulakların konulmasını istemekte olduğunu dile getiren Semih İğdigül, "Hayvan haklarını savunmak, özellikle sokak hayvanlarının daha rahat ortamda yaşamlarını sürdürebilmeleri için gönüllü olarak Türkiye’yi dolaşarak sokak hayvanlarının da yaşama hakları olduğunu savunuyorum. Gezdiğim yerlerde sokak hayvanlarının yaşam koşullarını görüyorum. Anında ilçe belediye başkanları, müftülerini, kurumları giderek sokak hayvanları için gerekli önlemlerin alınmasını istemekteyim. Bu işi gönüllü olarak yapıyorum’’ dedi. 
İğdigül, ’’Bir kap su, bir kap yemek’’ projesi altında sürdürdüğü Türkiye turunda Antalya’nın Kaş İlçesi Kalkan Beldesi’ne hareket edeceğini, Dünya Hayvanlar Günü’nü Kalkan Beldesi'ndeki hayvanseverlerle birlikte kutlayacağını ifade etti.
DİZİLERDE ROL ALIYOR
Türkiye Hayvan Hakları Savunucu olan Semih İğdigül, bir çok TV dizilerinde görev aldığını belirterek, Kurlar Vadisi’nde Azarbeycan Uçbeyi bahtiyar rolünde oynadığını, Sukunlar, Dila Hanım, Kuzey-Güney, İzmir Çetesi, Hanımın çiftliği, Leyla ile Mecnun, Yer Gök Aşk dizilerinde rolle aldığını kaydederek, "Ben sokak hayvanları için ömrümü ortaya koydum. Vatandaşların duyarlı olmalarını, yetkililerin sokak hayvanları bile olsa onların da bizler gibi bu dünyada yaşama hakları olduğunu hatırlamaları için ben Türkiye turuma devam edeceğim.’’ dedi.

Editör: TE Bilişim