Üzümlerin sergilere atılarak kurutma işleminin başladığı Sarıgöl'de, hava sıcaklıklarından yararlanmak isteyen üreticiler, üzümlerini kurutarak biran önce çuvallara koymak istiyor.
Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, Sarıgöl ilçesinde kurutmalık ve yaş olarak sultaniye üzümlerinin hazırlandığını dile getirerek, "Bizim, ovamızda üzümlerin budanmaya başlaması ile birlikte üreticiler karar verir. Buna göre budama yaparlar. Havalar şu günlerde sıcak gitmekte. Kırsal alanlardaki üzüm bağlarında kurutmalık için ayrılan üzümler kesilerek işçiler tarafından sergilere serilmeye başlandı. Sergideki üzümlerin kuruma işlemi hava sıcaklıklarının etkisiyle 10-12 günde tamamlanır." dedi.

Yaş üzümün yüzde 80'i Rusya ve AB ülkelerine
Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ülgen, yaş üzüm kesme işlemlerinin ay sonunda başlanacağını belirterek, "Sarıgöl Sultaniye üzümlerinin yüzde 80’i yaş olarak başta Rusya olmak üzere Avrupa ülkelerine gönderilmektedir. Sarıgöl’de 90 bin dekarlık üzüm bağı bulunmakta ve ilçemizde dokuz tür üzüm yetişmektedir. Sarıgöl’de üzüm bağları yaş satımı için örtündü." şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim