Sarıgöl Belediyesi Konferans Salonunda düzenlenen seminere Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda üzüm üreticisi katıldı.
Üzümün başkenti olarak bilinen Sarıgöl'de her geçen yıl daha kaliteli üzüm yetiştirmenin bir hedef haline geldiğini dile getiren Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, "Belediye olarak tarıma olan desteği her zaman vermeye hazırız. Üzüm denilince akla ilk gelen Sarıgöl olmakta. Sarıgöl Sultaniye üzümleri yurt dışına yaş olarak yüzde 80'i ihraç edilmektedir. Bu nedenle üzümlerimizin de her geçen daha kaliteli olmak zorunda. Bu nedenle Avrupa ülkelerinin aradığı türden kalıntısız üzüm elde etmek için iyi tarım uygulamalarına tümden geçmekte yarar var. Belediye olarak üzüm üreticilerimize iyi tarım uygulamaları hakkında geniş bilgiler aktarmak için seminer verdik. Bu tür tarıma yönelik çalışmalarımızla çiftçilerimizin yanında olacağız." dedi.

Agrophia Sertifikasyon Danışmanlığı ve Eğitim Hizmetlerinden Özge Koçel, Abdullah Koçel ve Fadime Koçel tarafından sunulan İyi Tarım Uygulamaları seminerinde insana, hayvanlara ve çevreye zarar vermeden ürün alınmasının hedeflendiği açıklandı. Seminerde ayrıca, "İyi tarım uygulamalarında üreticiye olan faydaları, üzüm bağlarında atılacak tarım ilaçlamalarında azalma olacağı, kalıntı oranının olmayacağı, tarım ilaç atıklarının yok edilmesi, ilaçlamada ilaç atanın mutlaka korunması için maske takmaları, işçilerin tuvalet ve banyo yapacak yerlerin olması, tarım ilaçlarının guruplar olarak saklanması, üzüm bağlarına atılan ilaçların listelerinin görülen alanlara asılması" gibi önemli konular video eşliğinde üreticilere aktarıldı. Sunumun ardından üzüm üreticilerinin soruları katılımcılar tarafından cevaplandırıldı. 
Editör: TE Bilişim