Sarıgöl Anadolu İmam Hatip Lisesi Toplantı Salonu’nda düzenlenen seminere Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu(ESİDEF) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mimar Ömer Yerkazanoğlu konuşmacı olarak katıldığı seminere Alaşehir İş adamları Derneği(ASİAD) Başkanı Sami Çeltikoğlu ve yönetim kurulu üyeleri de misafir olarak katıldı.’’ İş Geliştirme Semineri’’ öncesi bir konuşma yapan Sarıgöl İş adamları Derneği (SARİAD) Başkanı Kazım Cerit, ’’Sarıgöllü işadamlarımızın daha ileriye gitmesi için, deneyimli iş adamlarından yararlanmak için seminerler düzenleyeceğiz. Yararlı olacağı kanısındayım.’’ dedi.
Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (ESİDEF)Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mimar Ömer Yerkazanoğlu, Anadolu’daki işadamlarının yurt dışında da başarılı olmalarını sağlamak olduğunu belirterek, "Birlik ve beraber olmak çok önemlidir. TUSKON’un hedefi yurt dışındaki Türk işadamlarının başarılı olmalarını sağlamaktır.Yurt dışından kaynakların yurdumuza gelmesini sağlamaktır. Üretmemiz lazım, bunları da yurt dışında satmamız gerekir.’’ dedi. Ömer Yerkazanoğlu, iş geliştirmek için işadamlarının zaman, zaman yurt dışı gezileri yapmalarının çok yararlı olduğuna dikkat çekerek ’’Yılda ben iki ülke ziyareti yapıyorum. Gezi yerlerinizi belirleyin ki, hangi ülkede satış yapacağınızı ziyaret ettiğiniz ülkelerde oranın işadamlarıyla buluşun ufkunuzu genişletin. Oralardaki iş alanlarındaki yenilikleri görün öğrenin.’’dedi. Yerkazanoğlu konuşmasını şöyle devam etti:
’’TUSKON 13o ülkenin işadamlarını Türkiye’ye getirdi. Bu yabancı işadamlarına ülkemizdeki 700 işadamının listesini, verdi. Bizden nelerin istendiği belirlendi. Afrika ülkelerinde düşük kalitede ürün üretseniz bile satılıyor. Ama Afrika malını kimin kolonisi ise oranın malını almaktadır. Bakınız TUSKON oralardaki Türk okullarında okumakta olan öğrencilerin velileri ile bağlantı kurularak, ihraç yapılmasına başlandı. Bugün 45 Afrika ülkesine bu sayede mal satışı yapabilmekteyiz. Eskiden Afrika ülkelerine iki milyar dolarlık ihraç yapılırken son yıllarda 12 milyar dolara çıktı.’’ dedi. 
HEDEF İNTERNET OLMALI
Ömer Yerkazanoğlu, artık mahalle bakkalların tarih olmaya başladığını belirterek ’’Eskiden mahallelerimizin vazgeçilmezi bakkallarımızdı. Yerine marketler gelmeye başladı. İçersinde her şeyi barındıran marketler yerini almaya başlayınca 10 yıla varmadan dükkân diye bir şey kalmaz. Sektörlerin dünya da neler olduğunu çok iyi bilmeleri gerek. Özellikle internet siteniz olmalı. Yurt içi ve dışına internet üzerinden ürünlerinizi satmanız çok önemlidir. Pazarlarda fiyatlar artmıyor, sürekli düşüyor. Vatandaşlar internet üzerinden istediğini alabilmektedir.’’dedi. Ömer Yerkazanoğlu,sektörlerin mutlaka ortaklıkla yapılmasının daha iyi olacağını da sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim