42 yıl yanlış kıbleye dönen mahalle sakinleri, 600 kişilik yeni camileri için caminin bahçesinde bin 500 kişilik hayır yemeğinin bütün masraflarını da ortaklaşa karşıladı.
1971 yılında yaptırılan Emcelli Mahallesi eski camisinin kıblesinin yanlış olduğu ortaya çıkınca, zamanın muhtarı Muzaffer Demirci önderliğinde yeni cami yapımı için çalışma başlatıldı. Mahalle halkından toplanan yardımlarla inşaatına başlanan 600 kişilik yeni cami imece ile tamamlandı. Caminin tamamlanmasının ardından mahalle halkı bu kez imece ile cami bahçesinde kazanlar kurarak, bin 500 kişiye hayır yemeği verdi.
Emcelli Mahalle Muhtarı Akif Karadağ, mahallelerine yeni bir cami kazandırdıklarını dile getirerek, "Mahallemizin eski camisi 1971 yılında yapılmıştı. Ancak kıblesi yıllardır hatalıymış. 42 yıldır hatalı namaz kılınmış. Benden önceki muhtarımız Muzaffer Demirci durumu fark ederek ilçe müftülüğü ile çalışma başlattı. Üç yıl önce kıblesi yanlış olan eski camimizi yıktırdı. İmece başlatıldı. Mahalle halkı severek yardımlarda bulunuldu. Muhtarlığı ben aldıktan sonra da yine birlikte camimiz için çalışmalarımızı yaptık. Şimdi de imece ile cami avlusunda bin 500 kişiye hayır yemeği verdik. Emeği geçen tüm mahalle halkına ve hayırseverlere teşekkür ederim." dedi.
Kaynak: iha