Sarıgöl ve çevresinde 2015 yılı çekirdekli sofralık erkence üzüm türü olan Trakya İlkeren, Süperiol ve Efes Karası üzümlerin kesimleri yoğun bir şekilde devam ederken, üzüm fiyatları üreticilerin yüzünü güldürdü.

Bu yıl, üzüm bağlarının ocak ve nisan aylarında don olayından haziran ayında ise doludan zarar görmesi nedeniyle rekolteyi düşük beklediklerini kaydeden Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, "Şu an ilçemizde erkence üzümlerimizin hasadına başlandı. Çekirdekli sofralık üzümlerimiz şu anda kilosu 1.75-2.80 TL arasında satışları yapılmaktadır. Ağustos ayının 20’sinden sonra da çekirdeksiz sofralık Sultaniye üzümlerimizin hasadına başlanacak." dedi.

ÜZÜM SATARKEN MUTLAKA GÜVENİLİR OLAN FİRMALARA SATIŞ YAPINIZ

Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, her yıl yaş üzüm alımlarında yaşanan çek sıkıntısının çok üreticiyi perişan ettiğini belirterek dikkatli olunmasını istedi. Ülgen, "Bu yıl artık üzüm satışlarında çok dikkat etmek gerek. Üzümleri satarken Ziraat Odasına ve SS. Sarıgöl ve Mahalleleri Kalkınma Kooperatifi’ne üreticilerimiz ürünlerini satmadan önce mutlaka gelerek hangi firmaya satacaklarını belirtsinler ve bizlerden firma hakkında bilgi almalarında yarar vardır." diye konuştu.

Editör: TE Bilişim