Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Sarıgöl ziyareti kapsamında ilk olarak Belediye Başkanı Necati Selçuk’u ziyaret etti. Başkan Ergün’ün Sarıgöl ziyaretine Genel Sekreter Yardımcısı Aytaç Yalçınkaya, Yılmaz Gençoğlu, MHP Manisa Milletvekili adayları Zeynel Balkız, Yaşar Coşkun ve Mehmet Memiş de eşlik etti. Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk’tan çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Ergün, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin ilçede hayata geçireceği projelerde gelinen nokta hakkında da bilgi verdi.

SARIGÖL MEYDAN PROJESİ ÇALIŞMASI SÜRÜYO

Başkan Ergün, ziyaretin ardından Sarıgöl Belediyesi Konferans Salonu’nda mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Sarıgöl’ün değişimi noktasında çalışmaların içinde yer aldıklarını belirten Başkan Ergün, “Sarıgöl ile ilgili epey hazırlığımız var. Öncelikle mevcut Denizli güzergahındaki meydanda proje çalışmalarımız hemen hemen bitti. Tek bir sıkıntımız var. Buradaki elektrik direklerinin yer altına alınması yönünde TEDAŞ’tan talebimizi bekliyoruz. 3 milyon TL’lik bir çalışma söz konusu. Bunun 1 milyon lirasını üstlenebileceğimizi söyledik. Aşağı yukarı 2 kilometrelik bir hattın yenilenmesi söz konusu. Bir meydan projemiz var. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Mevcut oto terminalin bulunduğu alana yerin altına otopark, üzerine de pazaryeri düzenlemesinin startı verildi” dedi.

GENÇLİK MERKEZİ TEMEL ATMAYA HAZIRLANIYOR

Sarıgöl Kavşağı ile ilgili Karayollarına yapmış oldukları müracaatlarının beklediğini ve kısa sürede onay çıkacağını beklediklerini de belirten Başkan Ergün, “Protokol Karayollarında. Tam bir mutabakatla bu protokoller imzalanıyor. Bununla bağlantılı oto terminal alanı var kavşağa yakın. Kavşak belirlenmeden oto terminal çizilemiyor. Kavşak projemiz kesinleşince terminal projemiz hazırlanacak. Sarıgöl’de bir gençlik merkezi projemiz var. Orada da son 5 metrekarelik bir hisse söz konusuydu. Bunları da Sayın Başkanım hemen hemen 1 senedir üzerinde duruyor. Haziran ayında yapılacak mecliste bu yerin bize devri yapılacak. Yetiştirebilirsek Sarıgöl’ün kurtuluş gününde temelini atma düşüncesindeyiz” dedi.

SARIGÖL’ÜN ASFALT SORUNU BİTİYOR

Büyükşehir Yasası ile birlikte mahalle statüsüne dönen köy yollarının ilçe merkezine bağlanan yollarının asfaltlanması konusunda önemli müjdeler veren Başkan Ergün, “Kapatılmadan önce 2013 yılında İl Özel İdaresi’nin Manisa genelinde asfalta ödediği bedel 14 milyon liraydı. Manisa yolları 4 bin 500 kilometrelik bir ağa sahip. Biz bunun 1600 metrekaresinin satıh ve asfalt yapımını hedefledik. 95 milyon lira artı KDV bir bedelle ihalesi yapıldı. Tahmin ediyorum Mayıs ayı sonuna kadar kararın netleşmesi için bu işin takipçisiyiz. Sarıgöl’de 51 kilometre satıh kaplama ve 5 kilometrelik sıcak asfalt yapılacak. Sarıgöl merkezi, Tırazlar, Çanakçı ve Eşme yoluna kadar sıcak asfalt yapılacak. Karacaali, Kızılçukur, Çayırbaşı, Baharlar, Şeyhdavutlar, Yeniköy, Kahramanlar ve Çimentepe yollarının tamamı stabilize kaplamaları yapılacak. Yaz sezonu öncesi tamamı bitirilecek. Bunun müjdesini vereyim. Hayırlı olsun. İnşallah diğer kalan 3 bin kilometreyi de 2 senelik program dahilinde bizim dönemimizde bitirilecek. Asfaltta bu noktadayız” diye konuştu.

SAĞLIK İÇİN ÖNEMLİ PROJE

Sarıgöl Belediye Başkanı, koordinatörlük ve muhtarlar aracılığıyla taleplerin alındığını belirten Başkan Ergün, “Düğün salonları için 8 tane talep gelmiş. Bunun 1 tanesini programımıza aldık. 55 tane yeni durak Sarıgöl’e gönderilecek ve yerlerine monte edilecek. Cami aydınlatması şuanda devam ediyor. 6 tane talep var. Bunları da 1-2 ay içerisinde yapacağız. En önemli haber atık su arıtma tesisi konusu var. Yağmur suyu, kanalizasyon hattı İller Bankası’nın yüzde 50 hibesiyle yapılacak. Atık su arıtma tesisi konusunda polemik yapıldı. Sonuçta çevreyi ve tüm Sarıgöllüleri ilgilendiren bir proje. Derelere akan pis suların tamamen arıtılması. Bunun diğer ilçelerimizde de yapılan örnekleri var. Belirlenmiş bir alan vardı. Sonradan yer konusunda sıkıntı olması münasebetiyle ikinci bir yerde uyarlanma yapıldı. Kesinlikle çevreye zarar verilmesi söz konusu değil. Sizin ve çocuklarınızın sağlığı için bu proje önemli. Zor kullanarak ya da provokasyonlara karşı da gerekli önlemler alınacaktır. Biz hizmet etmek istiyoruz. Size zarar verecek hiçbir çalışma yapmayız. Sarıgöl’ün ivedi olarak bu sorunu çözmesi için hareket ediyoruz” dedi.

HİZMETİN SİYASETİ OLMAZ

Her ilçede belirledikleri ilk etapta 97 mahallede altyapı, kanalizasyon ve içme sularının yenilenmesi çalışmaları başladığını da sözlerine ekleyen Başkan Ergün, “Bu kalan süre içerisinde sorunu olan bu mahallelerimizi çözmeye çalışacağız. Dadağlı, Şeyhdavutlar, Tırazlar, Baharlar, Ahmetağa, Çanakçı, Şeyhdavutlar mahallelerinin kötü durumda olan altyapı ve içme suyu sorunları çözülecek. Büyükşehir ve MASKİ olarak sahadayız. Başkanımızla birlikte tüm hizmetleri yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Hizmetin siyaseti olmaz. Ben geçtiğimiz 5 yılda da şimdi de oy veren, vermeyen ayrımı yapmadım, yapmam. 13428 metre PVC boru talebinin 9308 metresini göndermişiz. 77 vana ve 9,5 ton demir ile hazır beton. Toplam maliyeti 160 bin TL göndermişiz. Ama orada ne hikmetse bunları Özel İdare gönderdi deniyor. Bunları gönderen Büyükşehir. Bunu bile siyasete konu etmeleri bizi üzüyor. Geriye kalan 4300 metrelik boruyu da göndereceğim. Sözümüz söz. Biz başladığımız işi bitiririz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim