Manisa İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, Sarıgöl İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne yaptığı ziyarette vatandaşlarda motosikleti kasksız ve ehliyetsiz kullanmanın normal bir davranış gibi algılanmasının yanlış olduğunu belirterek, "Motosikletlere sıkı denetim emrini ben verdim. Ehliyetsiz, kasksız kimse motosiklet kullanmayacak." dedi.

Sarıgöl İlçe Emniyet Müdürü Salih Öztürk tarafından, İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde karşılanan, Manisa İl Müdürü Tayfur Erdal Ceren, Sarıgöl İlçe Emniyet Müdürü Salih Öztürk ve polislerle, Polis Lokal’inde yaptığı toplantıda önemli açıklamalarda bulundu.

TRAKTÖR VE MOTOSİKLETLER SIKI DENETİM EMRİNİ BEN VERDİM.

Manisa İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, Manisa ve ilçelerinde benim talimatımla traktör üzerinde tarım işçileri taşıma,ehliyetsiz,kasksız ve gürültülü egzozla motosiklet kullananlarla mücadele edilmesinin sonuna kadar devam edeceğini belirten Tayfur Erdal Ceren, "Türkiye’de en çok tarım işçisi Adana ilinde bu ilimizde bile artık tarım işçileri dolmuşlarla taşınması yıllar öncesinden başladı. Oysa, Manisa batı bölgemizde olan bir ilimiz olmasına rağmen sorunu çoktan aşması gerekiyordu. Biz polis olarak vatandaşlarımızı sürekli uyarmakta ve söylemekteyiz ama dinlemiyorlar. Yakın tarihte Gölmarmara İlçemizde 15 tarım işçimiz trafik kazasında hayatlarını kaybetti. Biz bu olaydan derin üzüntü duyduk. Manisa’da polislerimizin yaptığı sıkı denetimler kanun gereğidir. Hiç kimse, İlçe Emniyet Müdürlerimizi, kurumlarımızı veya herhangi bir partiyi suçlamasın. Bu talimatı ben verdim. Kaldı ki bakanlığımızın da bu konuda talimatları var. Polis olarak, halkımızın can güvenliği ilk planda gelmektedir." diye konuştu.

EHLİYETSİZ, KASKSIZ MOTOSİKLET KULLANILMAYACAK

Ceren, Sarıgöl’de yaptığı toplantıda, özellikle ehliyetsiz, kasksız ve gürültü çıkaran motosikletlerle mücadelenin devam edeceğini belirterek, "Halk arasında ehliyetsiz, kasksız motosiklet kullanmak normal bir algı gibi görülmekte. Bu çok yanlış bir algıdır. Motosiklet kullanımlarında kask hayat kurtarmaktadır. Kol, bacak kırılır iyileşir ama beyin hasarı kolay düzelmiyor. Bu nedenle halkımızın bu konularda hassasiyet göstermelerini istiyorum. Motosiklet kazalarını çoğu ölümle sonuçlanmaktadır. Nedeni de kasksız olmalarından kaynaklanmaktadır. Manisa ve ilçelerinde kasksız motosiklet sürücüsü kalmayana kadar denetimler devam edecektir. Tekrar etmekte yarar var. Hiç bir vatandaşım İlçe Emniyet Müdürlerimi, kurumları ve bir partiyi suçlamasın talimatları ben veriyorum." dedi.

Manisa İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, Sarıgöl’de polisin traktör ve motosiklet denetimlerinde yaptıkları özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederek ilçeden ayrıldı.

Editör: TE Bilişim