Türk Kızılayı Manisa Kan Bağış Merkezi Doktorlarından Ayhan Öteyüzoğlu, Flebotomist Cansu Bağ ve Şerife Yılmaz ile Destek Personeli Kadir Dayan Kızılay Saruhanlı Şubesi’nde kan bağışı kabul etti.

Başkan Yardımcısı Aydın ve Belediye personeli bağış merkezine giderek kan bağışında bulundu. Gün içerisinde Saruhanlı’datoplam 40 ünite kan toplandı.

Dr. Öteyüzoğlu, kan bağışından dolayı Belediye personeline teşekkür ederek bağışlanan bir ünite kanın, 3 hastanın hayatının kurtarabilecek kadar önem taşıdığını belirtti.

Hasta ve hasta yakınlarının yaşadığı mağduriyetin giderilmesi için vatandaşları kan bağışında bulunmaya davet eden Öteyüzoğlu şöyle dedi;

“Kan acil değil, sürekli ihtiyaçtır. Bir ünite kan 3 hastanın hayatını kurtarabilecek kadar önem taşıyor. 18 ile 65 yaş arasında ki kadınlar 12 ay içinde 3, erkekler ise en fazla 4 defa kan bağışında bulunabilir. Bağış yapmak isteyen vatandaşlarımız gerek Manisa’daki Kızılay Kan Bağış Merkezi’ne gerekse ilçelerimizi dolaşanKızılay Kan alma birimleri ve gezici kan alma ekiplerine müracaat edebilir. Bu konuda toplum olarak duyarlı olmalıyız.”

Dr. Öteyüzoğlu, önemli bir sağlık sorunu bulunmayan her vatandaşın kan vererek hayat kurtarabileceğini ifade etti.

 

Editör: TE Bilişim