Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, Manisa Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi tarafından hayata geçirilen ’Haydi Kadınlar İlçelere’ projesi kapsamında Sarıgöl’e gelen kadın ziyaretçilerle yakından ilgilendi.


Pazartesi gününden bu yana Manisa’nın çeşitli ilçelerinden Sarıgöl’e ziyarete gelen kadın ziyaretçilerle ilgilenen Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, "Manisa Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Şubesi tarafından ’Haydi kadınlar İlçelere’ projesi kapsamında ziyarete gelen bayanların ilçemizi en iyi bir şekilde tanımaları için, belediyemizden Kültür İşleri Müdürümüz önderliğinde, önce Belediyemiz kafeteryasında kahvaltı veriyoruz. Ardından misafir kadınlarımızı ilçemizin tarihi ve kültürel yapısını anlatan SADER tarafından hayata geçirilen Etnografya müzesini ziyaret ediyorlar. İlçemizi geziyorlar ve belediye olarak Mimar Sinan Parkında Modern Kafeteryamızda ilçemizin dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultaniye üzümlerinden ikram etmekteyiz." dedi.

Başkan Selçuk, bu tür ziyaretlerin ilçeler arasındaki kültürel bağları güçlendireceğine dikkat çekerek, "Bu proje yani ’Haydi Kadınlar İlçelere’ projesi yerinde bir uygulamadır. Çoğumuz Manisa ilçelerini görmedik. Başkaları da bizim ilçemizi görmediler. Bu proje ile farklı ilçelerin tanınması sağlanıyor." diyerek bir hafta boyunca ilçelerden 420 kadının Sarıgöl’ü ziyaret ettiğini belirtti.

KADINLARA SEYAHAT İMKANI

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Şube Müdürü Sevil Şekerçioğlu ise, "Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi olarak amacımız ’Haydi Kadınlar İlçelere’ projesi ile kadınlarımıza daha çok seyahat imkanı sağlamak. İlçeler arası tanıtımı sağlamanın yanısıra projenin en önemli amaçlarından birisi de Manisa’nın Büyükşehir olmasının ardından ilçelere yapılan hizmetlerin yerinde görülmesi ve çalışmaların her ilçeye eşit oranda yapıldığını göstermek. Geziler oldukça verimli geçiyor." dedi.

Editör: TE Bilişim