Salihli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yetiş Aksoy ve Genel Sekreteri Turan Yalçın, Akhisar yolu üzerinde bulunan zeytin ve zeytinyağı işletme tesisi Acar Tarım'ı ziyaret etti.
Aksoy, ziyarette yaptığı açıklamada, sofralık zeytin üretiminde Türkiye’nin Dünya’da ilk 3 ülke arasında olduğunu belirtti. Bilinçli ve kaliteli üretim sistemi ile verimin daha da arttırılabileceğini ifade eden Aksoy, Eskiden pamuk ve tütün ekilirken bugün bölgemizin en önemli ürünleri çekirdeksiz kuru üzüm ve zeytin oldu. Son yıllarda ilçemizde zeytin ağacı dikimi oldukça arttı. Bölgemizde ekonomik sosyal ve kültürel hayatında etkili bir konuma geldi. Sofralık zeytin üretiminde Dünya'da ilk 3 ülke içindeyiz. Bilinçli ve kaliteli üretim sistemi ile verimi daha da arttırabiliriz. Bu üretim dalından gereği gibi istifade edilebilmesi ve sektörün daha da ileriye gitmesi bakımından sadece üretim artışına değil, pazarlama olanaklarına da odaklanılmalı, hangi amaçla olursa olsun zeytinliklerin tahrip edilmesi önlenmeli, zeytinlikler korunmalıdır. İşletmelerimizin bölgemizde daha da güçlenerek faaliyet göstermeleri bölgemize her açıdan olumlu katkı sağlayacaktır. Acar Tarıma yaptıkları yatırımlardan dolayı teşekkür eder. Başarılarının devamını dileriz" dedi.
Acar Tarım Yönetim Kurulu üyesi Yahya Acar ise, Salihli ilçesinden Suudi Arabistan’a ilk zeytin ihracatını gerçekleştirdiklerini anlattı. Acar, firmanın 13 yıldır zeytin ve zeytinyağı sektöründe faaliyet gösterdiğini aktararak, "13 yıldır zeytin ve zeytinyağı sektöründe faaliyet gösteren firmamız, Suudi Arabistan’da kurmuş olduğu bağlantılar sayesinde Salihli ilçesinden Suudi Arabistan’a ilk zeytin ihracatını gerçekleştirdik. Aynı ülkeye zeytinyağı ihracatı da gerçekleştiriyoruz. Zeytin markası adı altında yapılan zeytin ve zeytinyağı ihracatı, aynı zamanda Salihli markası altında yurt dışına yapılan ilk zeytin ve zeytinyağı ihracatı olma özelliğini de taşıyor. Son on yılda Salihli ve çevresinde dikilen zeytinlerden sonra Salihli’de zeytincilik büyük bir sektör haline gelmeye başladı. Çok büyük dikim alanlarının olduğu Salihli’de, zeytin mamullerinin işlenmesi konusunda maalesef yeterli adımlar atılmamıştı. Firma olarak, Salihli’deki bu eksikliği gidermek için adımlar attık ve atmaya devam etmekteyiz" şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilişim