Manisa’nın Salihli ilçesinde lise öğrencileri tarafından down sendromlu çocukların okul dışı zamanlarda sosyal hayata adapte olmalarını sağlamak için hazırlanan ’Yaşam koçum, ışık yolum’ projesi hayata geçirildi. Proje ile lise öğrencileri tarafından yaşam koçluğu yapılacak olan down sendromlu 10 çocuğun günlük hayata adapte olabilmeleri hedefleniyor.

Manisa’nın Salihli ilçesinde bulunan Hafsa Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çocuk Gelişimi Bölümü Özel Eğitim Dalı Öğrencilerinin “Yaşam Koçum Işık Yolum” projesi Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nde hayata geçti. Proje Eğitim Uygulama Merkezi’nde Salihli İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cemal Şengül Merkez Müdürü Mehmet Sait Batıkan, Hafsa Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Gürcan Demir, projeyi hayata geçiren öğrenciler, öğretmenler ve öğrenci velileri ile Down sendromlu öğrenciler katıldı.

Projede yer alan Hafsa Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çocuk Gelişimi Bölümü Özel Eğitim Dalından istekli 10 öğrenci, engelli öğrenci ailelerinin istekleri doğrultusunda seçilen Down sendromlu öğrencilere eğitim ihtiyaçlarına göre yapılan program doğrultusunda okul dışı zamanlarda sosyal hayata uyumlarını kolaylaştıracak, alışveriş yapma, spor etkinliklerine akranları ile katılma, yetersizliği olmayan akranları ile okullarda sosyal etkinliklere katılma ve akademik çalışmalarda bulunacak.

BU PROJE ALINDA GELİŞTİRİLEN İLK PROJE

Salihli’de hayata geçirilen projenin, bu alanda geliştirilen ilk proje olduğunu ifade eden Hafsa Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Gürcan Demir, “Bu proje ile öğrencilerimiz yaşam koçluğu ve akran danışmanlığı yaparak, Down sendromlu öğrencilerimizin topluma entegrasyonunu arttırdığı gibi, alanları ile ilgili birebir uygulama yapma imkanı bulacaklar. Projemizin geliştirilebilirliği ve sürdürülebilirliği yüksek olmasından dolayı Avrupa Birliği Projesi olarak hazırlanılması planlanırken, ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı iyi örnekler uygulamalarına adaylık başvurusu yapacağız." dedi.

Salihli İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cemal Şengül, projenin farkındalık oluşturacağını dile getirirken, Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Mehmet Sait Batıkan ise projeyi büyüterek devam ettirip, amacına ulaştıracaklarını söyledi.

Editör: TE Bilişim