Lidya Sardes Oteli Talat Zurnacı Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Birlik Başkanı ve Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu ve meclis üyeleri katıldı.
Gelir ve gider bütçesinin görüşüldüğü toplantıda birlik başkanı Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, meclis üyelerine bugüne kadar yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür etti.
Toplantıda konuşan Birlik Başkanı ve Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, “6360 sayılı yasa yürürlüğe girdikten sonra Manisa’da Özel İdarenin kapatılması nedeniyle Manisa Valisi olarak Birlik Başkanı görevim sona erdi. Yeni oluşan tabloda Gediz Havzası İlleri Çevre Koruma Birliği’nin üye sayısı 38 birimden 14 birime düştü. Özellikle Manisa’da 20’nin üzerinde beldenin kapatılması ve üye sayımızın düşmesi ile birlik sıfatını kaybetti. Mahalli İdarede yeni yapılandırılmayan gidildiği içinde Gediz Havzasının korunması Mali İdarelerin yönetiminde olması düşünülmüş. Birliğin fesih edilmesi nedeniyle bugüne kadar birlikte çalıştığımız arkadaşlarımıza teşekkür ederim” dedi.

Editör: TE Bilişim