43 bin 265 metrekarelik bir alana inşa edilecek olan Uluslararası Trap ve Skeet Atış Poligonu temel atma töreninde konuşan Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Poligonun tamamlandığında uluslararası yarışmaların yapılabileceğini söyledi. Kayda, poligonda Atıcılık Federasyonu teknik standartları ile ISSF genel teknik kurallarına uygun ölçü, kalite ve standartlarda 3 adet trap ve skeet atış sahasının yanı sıra idari odalar, tesis binası, revir, hakem odası, soyunma odaları, kafeterya, bay-bayan ve engelli tuvaletleri, 94 araçlık otopark ile 3 adet 148’er kişilik portatif tribünün yer alacağını ifade etti. Başkan Kayda “Atış poligonumuz bin 800 üyesi bulunan Salihli Avcılar Kulübü Kulübümüze ve avcılarımıza hayırlı olsun” dedi.
Salihli’de hayata geçirdikleri projeleri yerinde görmenin mutluluğunu yaşadıklarını ve yapacak oldukları projeleri başlatmanın heyecanını yaşadıklarını ifade eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise “Salihli Belediye Başkanımız Zeki Kayda, Avcılık ve Atıcılık Sporu ile uğraşan meraklılara bir atış poligonu sözü vermiş. Bu sözünü Kabazlı Mahallesi’nde yerine getirmiş olmanın mutluluğunda bizde yanında, burada olmaktan mutluluk duyduk. Uluslararası Trap ve Skeet Atış Poligonu tamamlandığında Türkiye’nin 7’inci, Ege Bölgesi’nin 2’inci poligon olacak. Bu işe meraklı kardeşlerimize hayırlı olsun” dedi.
Konuşmaların ardından Uluslararası Trap ve Skeet Atış Poligonu temel atma töreni dualarla gerçekleştirilirken, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, temeli nazar değmemesi için nazar boncuğu attı.
Kaynak: iha