Salihli’de, İlim Yayma Cemiyeti Manisa Şubesi ile İnsani Yardım Vakfının (İHH) birlikte düzenlediği konferansa konuşmacı olarak katılan Eğitim Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu, İslam ülkelerinin Türkiye’yi bir ümit ışığı olarak gördüğünü söyledi. 
Salihli Ziraat Odası Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa İlim Yayma Cemiyeti Manisa Şube Başkanı Recep Özgüvenç, Eğitim Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu, Eğitim Bir-Sen Salihli Şube Başkanı Durmuş Küçük ve Yönetim Kurulu üyeleri, Manisa İHH Yönetim Kurulu Üyeleri, AkParti İlçe Başkanı Ahat Aksoy ile davetliler katıldı.
Kur’an-ı Kerim Tilaveti’nin okunması ile başlayan programa konuşmacı olarak katılan Eğitim Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu, Pakistan etkinliği ile ilgili izlenimlerini anlattı.
“PAKİSTAN-TÜRKİYE BAĞI HİÇBİR ÜLKEDE YOK"
Pakistan ile Türkiye arasında oluşan kardeşlik bağlarının dünya üzerinde hiçbir ülkede olmadığını belirten Eğitim Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu, ”Dünyanın en büyük İslam ülkelerinden biri olan Pakistan aslında çok zengin fakat fakirleştirilmiş bir ülke. Ancak müthiş bir Türkiye hayranlığı var. Pakistan’da görüştüğümüz üst düzey yetkililer ’İmkân olsa Pakistan’ı Türkiye’ye bağlardık’ ifadesini kullandılar. İHH gibi Pakistan’da Uveyd Vakfı kurulmuş. Bu Vakıf 900 yetim çocuğu yetiştirmiş. Uveyd Vakfı bünyesinde yer alan kolejlerin ise bölgede en iyi eğitim veren kurumlar olduğu belirtildi. İnsani Yardım Vakfı dünyanın dört bir yanında yetimlere yardım eli uzatıyor. Onları yetiştiriyor. Yardım eli uzatılan bu yetimler müthiş Türkiye hayranı oluyor. İslam ülkeleri Türkiye’yi bir ümit ışığı olarak görüyor”dedi.
90 TL İLE YETİMLERE KATKI
Sofuoğlu yetimlere yardım kampanyası hakkında da bilgi vererk şunları söyledi: ”Her sınıfın bir yetim kardeşi var kampanyası güzel bir gelecek düşleyen çocuklarımız ve gençlerimizle ihtiyaç sahibi yetim çocuklarımızı buluşturan bir çalışmadır. Milli Eğitim Bakanlığı’nın olurlarıyla tüm okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise ve dengi okullar ile özel okullarda, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın olurlarıyla da tüm Kur’an kurslarında uygulanabilmektedir. Kampanyaya tüm okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise ve dengi okullar ile özel okullar ve Kur’an Kursu öğrencileri katılabilmektedir. Her sınıf ayda 90 TL ile İHH’nın çalışma yaptığı bölgelerden seçtikleri yetim kardeşlerinin eğitim, sağlık, gıda ve kıyafet giderlerine destek olabilmektedir.”
Program sonunda “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesine katılarak destek veren okulların müdürleri kumbaraları teslim etti.

Editör: TE Bilişim