İlçeler bazında SSK’nın Türkiye’de tek huzur evine sahip olan Salihli'de, huzurevi, 1983 yılından 2012 yılına kadar birçok vatandaşa hizmet verdi. Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, huzur evinin yetersiz ve eski olması nedeniyle yıkımına karar verildiğini yeni huzur evi ve sosyal hizmet merkezinin bir arada olacağı binanın yeşil dokuya zarar vermeden inşa edileceği müjdesini verdi.
Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, 2012 yılında yaptığı açıklamada, Salihli huzurevi binasının yıkılıp yerine modern bir huzurevi ve rehabilitasyon merkezi yapılacağını bildirmişti.
Yurttaş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Genel Müdürlüğü’ne devredilen Salihli huzurevinin 2013 yılı yatırım programına alındığını, 8 bin 444 metrekare alana sahip olan huzur evinin mevcut binası yıkılarak yerine huzur evi, yaşlı bakım rehabilitasyon merkezi ve sosyal hizmet merkezinin yapılacağını söylemişti. Binanın artık ihtiyaca cevap vermediğini belirten Yurttaş, "Mevcut bina fiziki yapısı ile artık ihtiyaçlara cevap veremediği için yıkılıp yerine yenisi yapılacak. Bu süre zarfında yeşil dokuya zarar vermeden inşa edilecek bina yaşlı bakım rehabilitasyon merkezi ve sosyal hizmet merkezi olarak hizmet verecek" dedi. 
Tahliyenin üzerinden iki yıl gibi bir zaman geçmesine rağmen binanın hâla yıkılıp yeni bina yapımının başlamaması huzur evinin bulunduğu Sağlık Mahallesi sakinlerini üzüyor. Binanın boşaltılmasıyla birlikte yıkılmaması nedeniyle uyuşturucu, tiner ve alkol kullanan kişilerin mekanı haline geldiğini söyleyen vatandaşlar, "Bu yerin projesi veya ödeneği hazır burasını yıksınlar. Her gün bu binanın içine giren kişilerden tedirginiz. Yaklaşık iki yıldır neyi bekliyorlar. Bina tinercilerin, esrarkeşlerin yuvası haline geldi. Söz konusu manzara utanç verici. Bu manzaranın bir an önce ortadan kaldırılması lazım. Bu binaya girip çıkanlar hem çocuklarımıza kötü örnek oluyor hem de tehlike teşkil ediyor" dedi.
Binanın içerisinde huzur evinde kalanlara ait fotoğraflar ile içki şişeleri göze çarpıyor

Editör: TE Bilişim