Manisa’nın Salihli ilçesinde Türk Hava Kurumu (THK) Salihli Şubesi, Türk Hava Kurumu’nun 91.kuruluş yıl dönümünü Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile kutladı.

Salihli Sekine Evren Anadolu Lisesi ve Kudret Demir Ortaokulu Genç Kanatlar öğrencilerinin de katıldığı törende konuşan THK Salihli Şube Başkanı İlhan Körezli, THK’nın 16 Şubat 1925 yılında Atatürk’ün talimatıyla kurulan, Cumhuriyet’in en eski ve köklü kurumlarından biri olduğunu söyledi. Körezli “THK, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği ’İstikbal Göklerdedir’ özdeyişinde manasını bulmuş ve o günden bu güne havacılık konusunda model uçak, planör uçak eğitimi, paraşüt faaliyetleri ile çalışmalarını sürdürmektedir. Türk Hava Kurumu, Havacılık ve Uzay Bilimleri Üniversitesini kurduk. Burada gençlerimize ücretsiz olarak planör, paraşüt, yelken kanat, yamaç paraşütü ile model uçak kursları veriliyor” dedi.

THK’nın 91. kuruluş yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü minnet ve saygıyla anan Başkan Körezli, ayrıca Türk Hava Kurumu’na verdikleri desteklerden dolayı Salihli halkına teşekkür etti. Çelenk sunumu sonrası THK Salihli Şube Başkanı Körezli ve yönetimi Kaymakam Ertan Peynircioğlu’nu makamında ziyaret etti.

Editör: TE Bilişim